söndag 18 september 2011

Helgrapport

Lördagen spenderades i Trollhättan för att fira far med allt vad det innebär i form av bananstubbar och dylikt. Trevligt för mig men tråkigt för bantningen.
Spiggen fick möjlighet att umgås med sin favokompis mormor och Peter och jag fick chansen att själva åka till en mataffär (för att handla godis såklart) och jag fick sitta i framsätet både på vägen till affären och hem igen vilket såklart var något av ett treat.

Eftersom jag är skrockfull när det kommer till Spiggens sovande så var vi tvungna att åka hem igen på kvällen. Jag gör vad som helst för att han ska sova. Exakta tider, höger ben före vänster ner i pyamasen och inga currykryss i sovrummet (givetvis). När han är inne i en bra period vill jag inte bryta turen genom att sova borta och sover han dåligt så vill jag verkligen inte vara någon annanstans än hemma. Detta gör Peter och mig till flexibla människor som gärna ger oss ut på spontana äventyr som ni förstår.

Väl hemma väntade Lördagssnarre men av tveksam kvalitet. Det gjorde ju icke att jag åt mindre för det men det var åtminstone inte så gott. Alltid något.

Idag var vi på besök hos vänner som vi inte träffat på evigheters evighet men det var sjukt trevligt och ny date bestämdes raskt. Nu har jag massa bestämda träffar för veckan vilket känns ovanligt eftersom jag privat är ja...lite folkskygg. Ju äldre jag blir desto svårare har jag för meningslöst häng utan känner mig så pass trygg i mig själv att jag endast umgås med personer som jag verkligen tycker om eller vill lära känna. Det är väl en bra regel? Jag tycker att tiden ibland är knapp för att hinna med dem man verkligen värnar om och då är det bättre att satsa tid och kraft på dem.

Nåväl. Någon som jag verkligen gillar är vår pizzabagare som jobbar i huset. Under en intensiv hetsätarperiod när jag var gravid förra året så blev vi fina vänner. Så fina vänner att han t.ex. berättade för mig att hans fru var gravid redan när hon var i v. 6 så att jag fick möjlighet att följa "tillståndet" under lång tid. Men eftersom jag numera är en smal to be, sund och hälsosam tjej så träffas vi inte lika ofta men ikväll festade vi till det och därmed fick vi chans att ses. Han blev såå glad och jag blev glad och det var trevligt. Vi pratade om hans semester och fru och han tyckte Spiggen hade blivit stor och så bjöd han på en extra burk vitlökssås. Tyvärr råkade vår närmaste granne vara på pizzerian samtidigt och som den tankeläsare jag är så förstod jag ju snabbt att han plötsligt förstod varför jag är en sådan tjockis. "Aha", såg jag att han tänkte. "Nu förstår jag". Jag tar för givet att han fortsatte tänka på det resten av kvällen.

Helgen gick fort. I morgon är det måndag och dags att hitta tillbaka till sunda men tråkiga vanor.
Vi hörs snart med nya rafflande storys från mitt dagliga liv.

1 kommentar: