torsdag 29 september 2011

För Spiggen i tiden

Jag har fått ett väldigt teknikintresserat barn. Den genen kommer inte från mig.
När jag håller på att greja med datorn vill Spiggen naturligtvis vara och hjälpa till att styra upp arbetet. Särskilt deleteknappen har han en fin relation med, så den används ofta. "Man skall inte vara rädd utan våga prova sig fram" sa min datorlärare alltid. Det har Spiggen tagit fasta på. Han har lyckats göra inställningar på min dator som jag inte har en aning om hur de utförs. Han har lyckats radera min lista med favoriter och han har loggat in på internetbanken och köpt snask för alla pengar. (Nej, jag skojar. Det sista var jag själv.) Som tur är hans pappa it-tekniker och kan ställa till rätta det mesta och jag hör själv hur det låter när jag skvallrar för Peter om att Spiggen tallat på mina grejer; Peeeeeter!!! Spiggen har tagit bort alla mina vänner på Facebook!!!!Fååår han det?

Så efter moget övervägande bestämde Peter och jag att det var dags för Spiggen att få en egen dator. Ha är ändå snart 11-månader och vid den åldern har ju varje människa rätt till teknik och att få surfa. Självklart kommer vi att spärra alla olämpliga spel och porrsidor och vill han vara med på Lunarstorm så vill jag ha lösen till hans inlogg.


Så här är den. Spiggens dator. Ja, den kanske inte går så snabbt och sånt men Spiggen är nöjd över att äntligen kunna sköta sina aktieaffärer och sociala kontakter utan att vi är i vägen och stör. Och korrekt fingersättning har han också.
Spiggen är född IT-nörd.
3 kommentarer:

  1. En framtida börsmäklare, det ser ju vem som helst.

    SvaraRadera
  2. Det ska börjas i tid!!

    Och tack för att du tittat in på min blogg.

    SvaraRadera