söndag 25 september 2011

I wish I was living next door to Alice

En vacker dag skall Spiggen flytta ifrån mig. Det är vansinnigt att tänka på och förhoppningsvis så dröjer det en sisådär 25 till 30 år (Hey, vi bor i Göteborg. Bostadsbrist) (och dessutom är jag en fena på att baka kanelbullar). Men en dag skall han också träffa en tjej och det är bekymmersamt. Tjejer kan vara lite jobbiga. Kräva saker. Gnälla. Ställa till besvär.

Som mamma borde jag väl ha rätt att lägga mig i? Eller? Därför är jag väldigt glad att kunna förmedla att mamsen har sett till att Spiggen aldrig behöver springa runt på krogen kvart i tre för att leta blivande fru (Ja?)

I England har det nämligen i dagarna fötts en utmärkt liten människa som Spiggen är så gott som bortgift med. Nätt och näpen. Små fötter. God sömn och aptit. Prima vara.
Kanske den enda flicka som någonsin kommer att duga. Alice. Åh Alice.

Jag vet att hon blir strålande för hon har utmärkta gener. Blir hon det minsta som sin mor (och far) så kan det inte bli fel. Vi får bara hoppas att hon har en oktav mörkare röst än sin mamma, när hon blir arg eller glad. Annars blir det lite si och så med kristallglasen.

I alla fall. Vi längtar efter Alice. Vi har längtat efter henne jättejättelänge och nu är hon här men ändå så långt borta. 3 månader tills vi får träffa henne. Tills dess måste Spiggen träna hårt i babygymmet så han är till sin fördel.


Babyshoes by Georg F. Klein
Babyshoes, a photo by Georg F. Klein on Flickr.

2 kommentarer:

  1. Hur går det med gymmandet för lille Spiggen? Eller skall man kalla honom Store Starke Spiggen nu? :)

    SvaraRadera
  2. Äh det går inget bra. han ligger på latsidan. Han har fått för sig att han duger som han är. Vet inte vad han har fått det ifrån...;-)

    SvaraRadera