onsdag 26 december 2012

Det var den julen...

Den gick fort och den var bra. Vit till och med vilket ju är lite av en bonus.
Dagen före julafton åkte vi till Peters föräldrar och stannande där till juldagen.
Där var också Peters Globetrotter till lillebror och hans överjordiskt vackra flickvän samt hans gravida syster med pojkvän. Ja och så faster Peggy då. Hon var stilig som alltid men hade vissa problem med andedräkten.

Julen var som sig bör- kaloririk och jag börjar nästan längta efter nya året som allt får bjuda på andra bullar. Någon nyttig variant med råg.

På juldagen brände vi upp till mina föräldrar i Trollis och fortsatte hetsätningen.
På juldagen tar vi alltid en paus i julmatsintaget (Obs! Gäller absolut inte julgodis och kakor) och äter något annat gott istället. Jag tjatade till mig min absoluta favoriträtt vilket är oxfilé med sötpotatis- och parmesanmos med pinjenötter, rödvinssås med choklad och en stört god jordärtskockspuré. Mathimlen for sure. Kan endast ätas blundandes för att det är så sabla gott.

Till fikat ser vi alltid till att gå all in. Mamma bakar massor och skall man hinna med allt så får man ligga i. Så när hon frågade vilka kakor jag ville ha till 11-kaffet så bestämde jag mig för några av de olika sorterna; Lussekatter, bondkakor, biskvier, syltsnittar, jitterbug, fruktkaka och pepparkakor. Och så fick det bli. " Va" sa Pappa besviket. "Blir det ingen chokladkaka eller mjuk pepparkaka? Vad snålt"

På jul har vi också en trevlig tradition att spela det spel som mina vänner uppfann när de bodde tillsammans i Edinburgh. Det heter Bing och är mycket konstigt, tjatigt och i vissa fall extremt långdraget så en gång om året räcker ganska bra.

Nu börjar ett par sköna mellandagar med folk att hälsa på och förhoppningsvis tid att vila.
Det nya året kommer dra igång med turbofart så jag njuter allt jag kan av lugnet före stormen....
Spiggen och farfar läser om viktiga fordon.

Peppe ställde upp på bild och var allmänt snygg och mätt


Peters syster Maria i superfin mage samt pojkvän

Välgödd julgris till höger, med familj.


Farfar, farmor och faster Peggy i hörnet.

Victor och hans snitsiga brutta. Alltså hur snygg är lagligt?

Världens godaste juldagsmat

5 kommentarer:

 1. Brutalsnygg
  Men ni övriga är ganska snitsiga åxå

  SvaraRadera
 2. Jag tycker julgrisen var snygg...Ni verkar ha haft en bra jul! Skönt :) Anna

  SvaraRadera
 3. Nice Pictures! Och du har en sambo på riktigt alltså!! Vi har ju hela tiden trott att han var påhittad. Du vet, som Alfons Åbergs låtsaskompis. Ungefär så. Eller det är kanske bara jag som trott det...

  Men puss och kram och allt sånt och hoppas vi ses snart igen ;-). Och du, igår bakade jag eget pitabröd och gjorde egen hummus och kycklingröra. Det kan vara bra att veta för dig. Hepp!

  SvaraRadera
 4. Fru Sederblad: Det var verkligen bra att veta. Thanks. Och oss emellan så vet vi ju båda två att karln på bilden och hans familj är inhyrda statister allihop. Dyra var de också..men så värt.
  Alltid lurar man någon...om inte dig. Kram

  SvaraRadera
 5. Kram. När kommer du hiiit? Till de sydliga breddgraderna?

  SvaraRadera