fredag 16 september 2011

Apropå amning


Jag oroar mig för att jag ammade för kort tid. Spiggen ammades i 7 månader men jag hade gärna ammat längre om det inte hade varit för hans Hollywoodgarnityr som han av fåfänga skäl lät sätta in redan vid 4 månaders ålder. Vid 6 månader hade han 6 gaddar och de var vassa som på en gädda.

Men nu finns det massa forskning som visar att barn som ammas i minst 9 månader är smartare än andra barn. Enligt undersökningen så verkar de vara väldigt smarta dessa barnen. Redan i förskolan så smartar de sig något alldeles väldeliga.

Jag glömmer aldrig ett inslag på Barnjournalen som imponerade stort på mig som liten. Det var en liten pojke i något land långt borta som var grymt klipsk. Han lärde sig prata vid 2 månader (just det minns jag tydligt.) Skrev dagbok som 2 åring och sedan så hade han gått ut universitetet som 6 åring eller något.

Jag kräver ingalunda att Spiggen skall upprepa detta. Inte alls.( Men vid 15 så borde han väl kunna ha fixat det om han inte ligger på latsidan?)

Men vad gör jag om han visar sig tycka bättre om sport än om historia och mer om att sola solarium än att spela Alfapet? Skall jag skuldbelägga mig själv då? Och om han deltar i en dokusåpa och gör en efterföljande barturné, skall jag då anmäla mig retroaktivt till soc?


Fil kand eller kung av Tylösand?

3 kommentarer:

 1. Alltså du är så jävla rolig. Nån gång måste jag få göra om din bloggheader, ok? Så att du har nåt annat än macarons.

  Och det roligaste är att du i mitt huvud är Anstalts-Annika. Anhalt funkar liksom inte. Och så tänker jag varje gång "undrar egentligen vad hon har gjort för att hamna på anstalt" tills jag kommer på att det är ju a-n-h-a-l.t.

  Ja det var det.

  SvaraRadera
 2. Ja gud du skulle så gärna få sätta klorna i min header. Jag är varken teknisk eller kreativ men jag tänkte att jag kanske lär mig en vacker dag. Men jag kunde ladda hem en bild och tyckte det var fina makaronisar. Känner mig nu tvungen att be om ursäkt för makaronerna. skäms. Anstalt, anhalt. sak samma

  SvaraRadera
 3. Med den frisyren...Kung av Tylösand. Definitivt. Vad är det han håller i? En flaska Vodka Banan? Mina barn ska vara med i "Hemliga miljardärer" (rekorderliga pöjkar som skänkt görmycket pengar till mamma). /Anna

  SvaraRadera