lördag 24 september 2011

Frisk luft främjar hälsan och humöret

Efter en riktigt orolig natt var det skönt att vakna upp till riktigt vackert väder. På göteborgska så betyder det i princip att det inte blåser mer än 8 m/sekund och att regnet håller upp i en timme eller två. Men i dag sken solen,tänka sig.

Så jag lurade ut Jenny,en annan stadsråtta ut i naturen. Väl här visade det sig att hon var välkittad med rejäla vandringskängor inköpta inför någon alptoppspromenad. De behövde
användas för att hon skulle känna att hon fått valuta för tråkigt spenderad kosing.

Ut i naturen betyder för oss i stan att vallas kring ett elljusspår tillsammans med övriga göteborgare som behöver frisk luft. Ibland så kan det kännas som man vallas på en fängelsegård. man går liksom runt, runt, runt. Vägarna är vältrampade och behovet av vandringskängor är knappast erforderligt men kan ju göra naturkänslan mer autentisk.

En superbra dag var det i alla fall. På Café Lyckan vid Delsjön stannade vi och beställde våfflor. Spiggen fick en egen eftersom jag tyckte det var ett bra sätt för mig att kunna äta 1 och 3/4 delars våffla utan att det blev allt för uppenbart, men tji fick jag när Spiggen var sugen värre och satte i sig så gott som hela. Jaja.

Med Jenny hemma lyckades jag dessutom med något som jag aldrig trott skulle gå. Vi lyckade övertyga Peter om att mattan under bordet i vardagsrummet gjorde sig bäst i någon annans lägenhet och att less i det här fallet is more. Kanske var det för att hon hade så tuffa ungdomsjeans som han gav med sig. Kände att hon hade koll. Det är möjligt men tänk vad lite grupptryck kan göra.

På det hela en bra dag alltså:

Jenny förbereder sig inför äventyrarHikingen genom att knyta kängorna stenhårt.


Vilket var tur för terrängen var svår.


Vid cafét fanns spännande getter


och snygga cyklar.

Men fikat lockade mer

Som ni kanske kan förstå

och Spiggen tog hetsätning till ny nivå.

2 kommentarer:

  1. Mysig dag. Har Siggenabstinens nu dock. Puss // Jenny

    SvaraRadera
  2. Halloj, blev tipsad av en annan bloggare att gå in och läsa. Och så ser jag (TROR jag iallafall) en gammal arbetskamrat till mig i detta inlägg...:-)

    SvaraRadera