söndag 26 augusti 2012

Normal människa i förvandling.

Peter och jag har pratat om att detta blir nog ett hektiskt år. Huset som skall byggas och planeras, lägenheten skall säljas, Jakob skall in på dagis, med allt vad det innebär och dessutom så tror jag att min jobbhöst kommer att bjuda på en del att göra. Men det känns hanterbart. Definitivt.
Men i går förstår ni, så var Peppe, Spiggen och jag på en liten utflykt längs Vättern. Målet (mitt alltså) var att åka till Vadstena och äta kakor men på vägen dit var lite andra trevligheter planerade tydligen. Ett stopp vid Ellen Keys hus och strand, en fantastisk lunch på Gyllenhammars Värdshus och ett frieri tydligen. Japp Peter gick ner på knä (sitt onda knä..pluspoäng för det) och friade.
Platsen hade han sett ut för en sisädär 4 år sedan och var den vackraste lilla gläntan precis vid Vättern. Men Peter är en genomtänkt herre och ogillar förhastade beslut och därför tog det några år från det att han sett platsen tills tiden kändes rätt.
10 år har vi varit tillsammans. En jämn och bra siffra.

Iaf. Det blir lite mycket nu även om Peter är förvånad över hur mycket jag redan verkar ha koll på.
Inte så mycket alls. Bara val av kyrka, lokal, tärna, gästlista, önskad frilla,ringar, klänning, blommor, bordsdekorationer, toastmaster, transport för oss och gäster. Typ i alla fall. Jag har en åsikt åtminstone. För Peter så är dessa tankar helt otänkta. Nya liksom. Jag förstår mig inte på människan. Men skit i det. Det är försent att tänka på nu.

För nu tänker jag i alla fall upphöra att vara en förståndig människa med ett hyfsat intresse för min omgivning och medmänniskor. Härmed skall alla mina tankar ägnas åt för och nackdelar med ätbara blommor samt olika typer av caketopperdesign. Detta är också de enda samtalsämnen jag kommer tillåta. Naturligtvis.
Vissa kanske vill börja läsa någon annan blogg nu under något år framöver. Fullt förståeligt. Hör av er om ni vill ha tips. 

Bild snodd från google

23 kommentarer:

  1. Gratulerar! Jag stannar kvar, ser med spänning fram emot det kommande året! :-)

    SvaraRadera
  2. GRATTIS!! (Jag väntar fortfarande...)

    SvaraRadera
  3. Jag dör av gladhet och bjuder in mig själv. Sköja bara jag vet att jag är bjuden. Och vill jättegärna hetsdiskutera alla dessa viktiga frågor vid tillfälle. Men det viktigaste jag vill veta är fasiken NÄR så att jag kan börja spara pengar och komma hem till detta tillfälle.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså om du kommer så dör jag på fläcken av glädje. Särskilt som att jag som dålig vän inte kunde komma på ditt och därför inte förtjänar att du kommer. Men som sagt.....snälla kom. Vi har inte satt datum men antingen i maj el juni troligtvis. Pussar i massor

      Radera
  4. Vad romantiskt! Grattis. Ser fram mot att följa med i planeringen! Jag har också koll på allt det där. Saknas bara en liten detalj... En karl. Känner att jag ska ligga lågt med den kunskapen och insikten jag har i frågan. Iallafall Olles jag fått nån på kroken ordentligt. Kan verka lite skrämmande annars :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker jag inte alls. Dessutom är brudklänning på första daten väldigt bra. " den här var min mors" kan du säga med drömmande blick och stryka långsamt över tyget. Han kommer bli sjukt kär.

      Radera
  5. Hm... Nä inte Olles. tills skulle det va,

    SvaraRadera
  6. Wow! Stort grattis, att planera bröllop är krävande så det förslår. Hela första halvåret 2010 gick till att planera bröllop för oss :) Men sen så blev det bra också! :)

    SvaraRadera
  7. Grattis igen till er! Detta ska bli så sjukt roligt! /Anna

    SvaraRadera
  8. Grattis pirogen!! Vad roligt! Jag är säker på att bloggen kommer att vara lika rolig i fortsättning, finns få som skriver så bra som du. Kramar Honken

    SvaraRadera
  9. Stort grattis!
    Och vilket år ni har framför er!

    SvaraRadera
  10. Ååååh! Det är så himla mysigt!
    Grattis!! Jag läser mer än gärna om dina bröllopsbestyr... och pratar gärna om det också! Haha! Puss

    SvaraRadera
  11. Men vilka underbara nyheter! Stort grattis! Det är klart att du skall kasta dig in i allt vad bröllopsdetaljer heter, det är alldeles alldeles underbart! Kram Caroline

    SvaraRadera
  12. Men vilka underbara nyheter! Stort grattis! Det är klart att du skall kasta dig in i allt vad bröllopsdetaljer heter, det är alldeles alldeles underbart! Kram Caroline

    SvaraRadera
  13. Grattis Annika! Han föll ner på knä i alla fall. Min gjorde det också efter tio år, faktiskt på tioårsdagen. Bröllopet är nog en av de roligaste fester vi haft. Ett tips, du lär få många framöver...fundera nu över vad för slags klänning du vill ha. Om du vill ha en enkel exempelvis, skriv ner det! För när du står där i affären så är det lätt att dras med i alla tyll- och pärldetaljer och komma ut med en gräddbakelse som känns så där i efterhand :-D

    Lycka till! Frossa stort.

    Linda

    SvaraRadera
  14. Vilken man! Fullkmligt smälter av romance :0)
    Puss! /Katarina tvillingmamma

    SvaraRadera
  15. Grattis!! Gud vad kul! Och så romantiskt :)

    SvaraRadera
  16. Wiiihoo, va kul, Grattis!!!

    SvaraRadera
  17. Grattis finaste du! <3
    Gick ner på knä, sitt onda knä. Wow! Vilken husband-to-be du har! Mitt lammkött gick minsann inte ner på knä. :)
    Kram på dig sötis

    SvaraRadera
  18. Grattis, grattis, grattis! Så alldeles underbart!!!! Jag blir ju helt tårögd här....
    Kramar

    SvaraRadera