tisdag 28 augusti 2012

Matlagning. Fest eller pest?

Jag och Peter lagar mat så sjukt sällan. Att det överhuvudtaget någonsin blir något annat än mackor och hämtmat till middag är dock Peters förtjänst. Han lagar något oftare än jag och framför allt så är det han som är missnöjd över situationen. Han tycker mycket konstiga saker Peter, och bland annat att mackor inte är mat. Och att man kan bli "trött på" att bara äta smörgås. Hallå? Tjock möjligtvis men aldrig trött på det.

Men detta året måste vi spara till bröllopet och husprylar och då kan vi inte ha ett matkonto i klass med Greklands statsskuld. Dessutom så måste vi någon gång växa upp på den punkten för att Spiggen skall slippa tala ut hos psykologen om 30 år om att han aldrig fick någon riktig mat hemma.

Så idag fick jag feeling och lagade kyckling och grejer. Grejerna var en fräst röra på lite grönsaker och sådant. Bland annat aubergine. Kändes sjukt exotiskt.
Men det tar ju halva kvällen ju. Och sedan måste man diska. Hur orkar man hålla på med det där dag ut och dag in?
Jag fattart inte.

Not my brotha
Bild: google.se13 kommentarer:

 1. Du! Det finns en sjukt cool grej som heter diskmaskin! Löser inte hela problematiken, en del manuell handpåläggning krävs trots allt, men kan underlätta. Jag skulle nästan vilja gå så långt som att tacka diskmaskinen för att Peter och jag fortfarande är tillsammans. Min Peter alltså ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men alltså. Vi har en diskmaskin. Självklart. Annars hade jag varit singel. Men jag är ändå inte nöjd. Du hör ju vilket lat litet elände jag är.

   Radera
 2. Jag håller med! Jag lagar ingen mat (förutom kall mat som ex sallad). Kevin står för allt det "riktiga". Vi har heller ingen diskmaskin utan det är jag som har blivit tilldelad den rollen här hemma. jag tror att diskmaskiner räddar många förhållanden...haha. Det är det första jag vill köpa när vi får ett större kök där en får plats! :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du står inte där och vaktar då, när han lagar mat, så att han inte använder för många bunkar, skärbrädor och skedar?

   Radera
 3. Oj. Av någon anledning som jag själv inte riktigt förstår så har jag inte läst din blogg på jättelänge.
  Men nu ligger jag här i sängen och äter frukost (kakor och mjölk, nyttigt!) och har läst ikapp ordentligt. Och jag har nått en insikt. Det här är ju bannemig min favoritblogg! Det får aldrig gå så lång tid igen.
  Jag har ju missat värsta grejen! Förlovningen! Vad härligt! Stort grattis! Om det här blir en bridezillablogg så gör det mig ingenting alls. Är också nyförlovad och har därmed ett giftermål på gång så småningom. Men vi får nog vänta två år, för dels så gjorde vi av med liiite för mycket pengar på semestern i år (ringar t.ex.) och dels så bakar jag en liten bulle i min ugn. Tänkte att den skulle få komma ut först. Och växa till sig lite. Och jag kanske vill krympa till mig lite också.
  Hur som helst, stort grattis!
  Kram, Caroline

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blev över din kommentar. Nu stannar du här hos mig där du är trygg. Grattis till bullbaket. Skulle heller inte gifta mig gravid. Hej svintjock i brudklänning och hejdå vindrickning. Dåliga saker båda två. Grattis till förlovningen också!! Kram

   Radera
  2. Ja, nu stannar jag här. Nej precis, fy för att gifta sig gravid, man vill ju liksom ha champagne och känna sig snygg och så.
   Jag tänkte på en annan sak också. Det är klart att Gordon Ramsay gillar att laga mat. Han behöver väl knappast ta hand om disken efteråt... Kram

   Radera
 4. Skönt att höra att det finns fler som inte älskar att laga mat, hemma hos oss så lagar min man 95% av all mat. Passar mig perfekt, jag gör andra saker.

  SvaraRadera
 5. Det var jag som skrev ovan inlägg, råkade skicka för tidigt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Det finns ju tusen andra viktigare saker. Välja smågodis tex. Någon måste göra det.

   Radera
 6. Bra skrivet. :) I
  nte är det kul att laga mat alltid men här har vi delat upp det så att jag lagar och mannen dukar av bordet och diskar det som inte ska diskas i maskin.

  Kram, kram

  SvaraRadera
 7. Ja vi harnågon liknande deal när vi väl lagar. Det är väl rättvist och bra

  SvaraRadera
 8. Nej knappast. Det kan nog hans älskarinnor göra tror jag.

  SvaraRadera