onsdag 6 juni 2012

En olycka kommer sällan ensam

Idag har vi firat nationaldagen på Liseberg med Spiggen som var arg cirka hela tiden. Följande saker tycker Spiggen är bland det sämsta som finns. I världen i allmänhet och på Liseberg i synnerhet
1) Ponnykarusell
2) Åka fint i vagn
3) Att han var för liten för knatteradiobilarna som egentligen var fräcka.

Som tur var bjöd dagen även på vissa höjdpunkter.
Detta var det bästa med Liseberg
1) Ett löst brunnslock att hoppa på med små hål att stoppa fingret i
2) En fin röd ballong med Musse på som fästes så trevligt på vagnen och som gjorde andra snorungar avundsjuka. Peter höll dock på att smälla av för det enligt honom hutlösa priset. Snåljåp.
3) En snäll pojke som kom fram och gav Spiggen en liten nalle som han vunnit men inte ville ha.
4) En smarrig våffla med sylt och grädde innehållande spännande överraskningar.

Vi hade lite otur när vi skulle äta nämligen. Spiggen smarrade våffla för fulla muggar när vi stötte på något hårt i våfflan. Där fann vi en 3 tumssskruv. Otippat.
Nej, jag kommer inte ringa in till Aftonbladet och ställa upp på bild med arg, besviken uppsyn och med en ledsen Spigg på armen. "VEM VET VAD SOM KUNNAT HÄNT OM MIN SON SVALT SKRUVEN". Men man kanske borde. För då skulle Lisebergs VD ställts till svar om HUR detta kunde hända. Huvuden hade rullat och vi kanske skulle få gratis åkband för hela släkten resten av livet.

Men jag gick bara in med skruven och frågade lite undrande om detta verkligen hörde till standardreceptet för om det gjorde det så ville jag be så mycket om ursäkt för att jag störde med min fråga.
 Men våffeltjejentjejen utbrast (vilket var lite roligt) " Åh där är den ju. Jag har letat efter den"
Såpass.
Jag fick iaf en ny våffla gratis och så var det bra med det.

När vi satt oss igen efter detta tumult så var det Peters tur att drabbas av karma och konsekvensen av en ond fågels dåliga kostvanor. En rejäl baj på armen lade sordin på stämningen och sedan gick vi hem.
Spiggen skrek hela vägen.

Skynda att prova.
Nytt recept.
Limited edition.

12 kommentarer:

 1. Låter som en finfin dag hörru!?
  Men du... alltså... det där med skruven borde ni ju faktiskt liksom höra av er om? Eller är jag tantig nu? Jag tycker inte att det var helt ok faktiskt. Hmm... Jag tolkar det som att tjejen i våffelståndet var ugn och oerfaren när det gäller att hantera situationer som denna? Jag förstår att hon inte alls var otrevlig på något vis men.. hur kommer man på att säga "åh där är den ju"? Äsch... jag kanske är hård nu men jag är tveksam till att det är helt ok att få en skruv i våfflan liksom.

  Trist med fågelskiten på Peter men kul att Spiggen fick en nalle! :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. A jag ska nog ringa trots allt. Kanske kan vi få en sån där stjärnvinst med kexchoklad som plåster. Tack för senast . Kram Annika

   Radera
 2. "där är den ju, jag har letat efter den" Helt obetalbart! :)

  Själv har jag i Kungsbacka fått en jättespik, rostig, i min hamburgare. Lite hårdsmält det också :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lite. Men den gör ju att man slipper blodpuddingen ett tag iaf tack vara prima järnvärden. Kram Annika

   Radera
 3. Vilken härlig dag och vilken himla tur att ni hittade den istället för Spiggen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch. Den ongen har så vassa gaddar att den lätt hade tuggats och svalts med lite sylt. Nemas problemas. Kram Annika

   Radera
 4. Hur vet du att det var en 3 tumskruv? Kan du sånt? Imponerande! / Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAG vet ju inte det. Jag visste ens om det var en spik, skruv el metallfjäder. Men jag hade ju två duktiga karlar med mig och en tredje vid samma bord och de bistod med den informationen. Särskilt Spiggen insisterade. Han är väldigt bevandrad inom bygg och teknik. Kram Annika

   Radera
 5. Hahahaha stackars Peter, inget kul att bli bajsad på men vet ni inte om att det ska bringa tur så man ska köpa en lott då? Idiotiska sak jag någonsin har hört "bringa tur" är väl ingen tur överhuvudtaget med att bli bajsad på. När vi var i Varbergs hamn ett år så bestämde sig en fågel för att mitt huvud var en toalett. Det var bara mest otur med det, mest otur var att Ante inte trillade i plurret så som han skrattade. I don't like fåglar. Rääääliga djur

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fåglar är döäckliga. Fast råttor är värre. Kram Annika

   Radera
 6. Som du kan skrive. Man ler seg fillete! :-)Digger bloggen din, og din måte å beskrive din verden på. Gratulerer med nasjonaldagen på etterskudd! :-)

  SvaraRadera
 7. Tack!!! Gud vad glad jag blir för dina snälla ord. Kram Annika

  SvaraRadera