torsdag 28 juni 2012

Istället för hämnd?

Ikväll är jag väldigt arg på någon som har gjort livet lite surt för mig och betett sig på ett sätt som är både falskt och rent av osmakligt. Jag har tänkt fler elaka tankar än vad jag gjort på evigheter och det är sjukt tröttande och har tagit all min tankefokus hela eftermiddagen och kvällen.
Jag är av princip emot att bete mig lika illa tillbaka men samtidigt känner jag att det finns gränser för vad man skall acceptera.
Men kanske är det en läxa att växa lite som människa.
Därför lägger jag ut detta och hoppas att dessa ord även för mig en dag skall kännas som en livsfilosofi som jag kan leva upp till och inte bara, som nu, tycka låter rätt så fint och sånt.

Tänkt av en människa som kommit en  liiiten bit längre än jag.

Bild: pinterest.com

6 kommentarer:

 1. ..och detta är sant på riktigt, även om jag också blir arg när jag hör att någon har behandlat dig respektlöst. Hon visste vad hon gjorde och levde som hon lärde, moder Teresa

  SvaraRadera
 2. Sånt där kan verkligen suga musten ur en.
  Strongt av dig om du kan lämna det bakom dig!
  Kramar Paulina

  och läppen *skratt* hoppas du läker fort!

  SvaraRadera
 3. Oh, den skulle jag behöva läsa lite ofta... Stor kvinna!
  Fy för taskiga människor...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Söta vännen, vad tråkigt att höra. Ibland är det bra med en tankeställare, även om den är smärtsam. Tro mig. Jag vet alltför väl att vänskap inte varar för evigt och då är det bra med en städning. När en dörr stängs öppnas en ny. Jag är mkt för in med nytt och positivt. Relationer som ger ngt, som inspirerar :O)

  Och den där texten är SÅ bra. Tänker ofta så som mamma. Att försöka vara en stärre människa än mina 3,5 åringar :O) Funkar oftast ;O)

  Snart ses vi! Längtar sååå!!

  Puss /Katarina tvillingmamma

  SvaraRadera
 5. Katarina:
  Som tur var så handlar detta absolut inte om någon vän. Vänner väljer jag noga, kräset och försiktigt. Därför har jag bara vänner av absolut högsta kvalitet och ingen av dem skulle få för sig att bete sig falskt eller illa med flit. jag är sååå tacksam för de vänner jag har. Jag håller inte alls med om attvänskap inte varar för evigt. Jag är 100% säker på att nästan alla, om inte alla tillochmed av mina nära vänskapsrelationer komma hålla livet ut. (Och längre än så om det är möjligt. Vem vet?)
  Stor kram. Snart ses vi och det längtar jag otroligt mycket efter. / Annika

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att ha det så :O) Jag har haft oturen att bli sviken och på många olika sätt. Tyvärr har jag dragits till fel människor innan. Men det vet jag har med min historia att göra. Du vet ju lite om den. Nu är jag någon annan stanns i livet. Och nu väljer även jag med omsorg vem jag släpper in. Skönt att livet går vidare och man alltid växer och utvecklas bara man vill :O)

  Ha en mysig kväll med din bror så hörs vi av imorgon. Jag vet inte om jag kommer mötas upp vid Facory eller om jag kommer mötas upp vid lilla torg. Vet du hur du kommer att göra? Vi kan väl höras på telefon.

  Puss söt! /Katarina tvillingmamma

  SvaraRadera