tisdag 26 juni 2012

Bästa sommartårtan


Ja här kommer då receptet på den supergoda tårtan jag bakade på midsommar.
Självklart är det inte mitt eget recept utan jag hittade det i senaste numret att buffé men vad spelar det för roll? Ouppmärksamma som ni är så har ni ju säkert redan slängt tidningen, om ni ens hade den, och då är det ju tur att jag kan hjälpa er. Tillrätta här i livet.

Så jag giver eder:

Smarrigaste smarrosmarrtårtan.

Ger 2-3 bitar. (Det står iofs 8-10 i receptet men tillåt oss vara realistiska)

Ingredienser:
1 burk sötad kondenserad mjölk
150 gram smör
300 g digestivekex
1 liter jordgubbar
dubbeldaim
3 dl vipsgrädde.

Gör nu så här:
Koka burken med kondenserad mjölk i typ 2,5 timme. Ta av etiketter och sån skit innan och öppna för guds skull inte burken för då har du skitit i det blå skåpet.
Se till att burken är täckt av vatten hela tiden så fyll på lite allt eftersom. När den efter sju evigheter är klar så tar du upp den ur vattnet och sköljer den i kallt vatten och låter svalna.

Medan kolan sköter sig själv så kör du kexen i en matberedare. Jag hade stavmixer och det rekommenderas inte p.g.a inferno. Blanda sedan i smöret som du naturligtvis smält alternativt är en latmask och använder flytande smör. Mixa lite till när smöret väl har kommit i. Sådärja.

Klä in botten på en form med löstagbar kant, med gladpack och tryck sedan i kexblandningen i botten på ett jämnt och snyggt sätt. Lika mkt kaksmulor överallt.
Sedan ställer du in den i kylen en timme och funderar på om du är typen som uttalar digetsivekex Dajdjevstivkex eller digestivekex och bestäm dig för vilket som egentligen är fånigast. Om du kan.
Jag tycker att det är väldigt roligt när man blandar engelska och svenska i samma ord eller när man bara uttalar ett engelskt ord "på svenska". Ett annat strålande exempel är Hushållswafer.

När vi tänkt klart på detta så vipsar vi grädden ganska så hårt. När den är på gränsen till för hård så gapar du glatt -NU SKAR DEN SIG till övriga familjemedlemmar. Det gör alltid min pappa och det är ett klassiskt skämt som håller över tid.

Krossa dajm och blanda i grädden. Ta mycket dajm. Snåljåperi är en dödssynd.

Lossa formen från botten och med hjälp av ett fat som du liksom lägger ovanpå och vänder så kan du få upp botten på fatet för att sedan dra bort plasten. Jag vet, det låter skitsvårt och så är det. Inget jobb för en idiot. Den saken är klar.

Men när de ihoptryckta kylda kaksmulorna är på fatet så brer du kolan ovanpå och undviker att dregla så gott det går.

Spritsa grädden ovanpå om du är ambitiös och har någon att impa på. Annars kan du bara klutta ut den och stryka ut den lite halvhjärtat.

Häll på mer krossad daim ovanpå. Ju mer desto bättre är som vanligt min melodi.

Dela gubbarna och placera ut dem lite snyggt.

Klart.

Gratulera slutligen dig själv till att snart vara sjukt poppis.

5 kommentarer:

 1. Herrrrrrregud! Du är den roligaste jag vet. Jag funderar skarpt på att hoppa LCHF, bara för att få läsa högt ur ditt recept när jag gör den här tårtan hemma. Det är sant!

  :)
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Ha, ha! Du, du funderar inte på att ringa ansvarig på Buffé och erbjuda dig att "liva upp" deras recept lite? INNAN publicering alltså :-)?

  SvaraRadera
 3. Allt som du bakar blir ju gott så jag ska absolut testa att baka den här tårtan och gå tillväga precis som du skriver :-)

  SvaraRadera
 4. Herregud vilket underhållande recept, sitter med ett stort fånigt leende på läpparna...

  SvaraRadera
 5. verkar som denna bakelse stog på allas bord under midsommar. Samma hos oss :)

  SvaraRadera