lördag 9 juni 2012

Inventering

Bah vilken skön dag det blev tillslut. Vi har just varit ute och firat min svärmors fölsis. Ätit löjrom och druckit champagne och fått plats med jordgubbstårta också. Men det började inte så bra i morse. Spiggen hade maratonnatt i natt igen vilket var ytterst olämpligt då jag var bakis (!) och Peter skulle upp tidigt och sjösätta en båt (!)
Vi hade en liten jobbfest igår och det var otroligt trevligt. Spiggen och Peter var med en stund och socialiserade men åkte sedan hem så att mamma kunde gå på vinet. Alltså det var verkligen inte mycket men jag är ju ingen heavy drinker direkt så det räckte för att jag skulle må illa.
Jag glömde min  Iphone hos min kollega och det är löjligt vilken abstinens jag har efter den. Jag kan inte spela rumble till exempel. Döjobbigt. Och om någon av er ringer och känner sig allmänt dissad av att jag inte svarar så kan ni veta att jag finns på jobbnumret istället.

Det är så skönt att det är helg och idag ägnar jag dagen åt inventering av mig och mitt. Det är bra att göra det ibland har jag märkt.
Förutom att jag upptäckt att jag redan har ganska många sminkpenslar och hårsnoddar och inte behöver köpa nya så har också den mer omaterialistiska delen av mig själv granskats.
Det är ju så mycket som pockar och så mycket man vill göra och så mycket som man gör som man kanske egentligen inte känner för eller får ut något alls av, när man tänker efter. Som att läsa galna trådar på flashback och familjeliv eller googlesnoka på gamla klasskamrater.
Så jag har funderat över hur jag vill spendera och prioritera mitt liv, vad som är viktigt och hur man får tid (och pengar) till det. Vilka som är de värsta tidstjuvarna och varför jag inte har lyckats genomföra vissa saker som ligger och pyr som ett ständigt dåligt samvete. Vissa saker har jag kommit på, vissa kräver mer tankeverksamhet men jag känner nog att jag är lite klokare och klarare i tanken än vad jag var i morse.
Och det är ju bra

Bild: Google.se

3 kommentarer:

 1. Låter onekligen väldigt bra!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken klokdag du har haft. Bra där. En sån dag skulle jag verkligen behöva ta mig!

  Kramar

  SvaraRadera
 3. SKön dag, precis som creando skriver "vilken klokdag". Skönt att ha sådana dagar, efteråt känner man sig som en ny människa ;) Dessutom kan man hitta ganska mycket spännandei högarna :P

  SvaraRadera