fredag 24 augusti 2012

Det ska böjas i tid.

Eftersom vi gillar att uppfostra i Anna Wahlgrenstyle så är vi väldigt noga med den "sociala delaktigheten", som det så fint heter. Att Spiggen hjälper till hemma alltså. Och har riktiga uppgifter att utföra. Han har mycket att göra, Spiggen. Är en upptagen bebis. Han bäddar och stoppar i tvätt, dammar och bär mjukmedelflaskan mellan kök och badrum. När vi handlar så har han ansvaret för varubandet. Om man har en liten aggrobebis som vi så funkar detta utmärkt och han älskar att utföra superviktiga sysslor. Det jämnar ut humöret och skapar fred i vardagen. Idag har han tankat också. Mycket bra var han på det och jag som hatar att tanka behöver nu aldrig mer fundera på den saken. Han har till och med anammat rätt tankpose. Lite avslappnat så. Men ändå kaxigt. Han är grym Spiggen. Världens coolaste kille.

5 kommentarer:

 1. Hahaha underbara Spiggen!
  Den där principen har vi också hemma, jämna ut humöret... Här gör Alfred superviktiga saker som att starta tvättmaskinen, starta diskmaskinen, öppna kylen, ta kalles-tuben och sen stänga kylen. Ja du vet sånt där viktigt som får dagen att rulla på.
  Tanka har han dock inte fått prova på än men han har kört morfars bil. :)
  Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh en privatchaufför!!! Det får vi öva på för det vill jag också ha. Då kan han köra mig till jobbet innan han lätt och ledigt kör sig själv till dagis. Praktiskt.

   Radera
 2. Redig Spigg!! :) Hur fick han sitt smeknamn? (för jag antar att han inte heter Spiggen??)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Peter gillar fiskereferenser och en spigg är en mycket liten fisk. Så namnet kom redan när han låg i magen. Så kom han ut mkt liten och har fortsatt att vara liten och tunn. Och namnet bet som vissa namn bara gör.

   Radera
 3. Underbart! Får nog börja fundera på det där jag med.
  Busmusen är bättre på att stänga av tvättmaskinen mitt i ett program. Plocka saker från golvet och slänga i toalettstolen. Plocka saker från pappersinsamlingen och slänga på golvet.
  Ingen nytta har man av henne alls. Förutom de gånger hon tar något från pappersinsamlingen och lägger i toastolen. Ingen återvinning med dock ett problem mindre ;)

  SvaraRadera