torsdag 13 december 2012

Lussetankar

Vad man borde vara mer tacksam när man är fullt frisk och mår prima. Jag tycker galet synd om mig själv så fort jag blir det minsta risig och var gång jag får feber deklarerar jag mitt testamente.
Idag är det mest näsan som rinner och kroppen som liksom är tung. Varje steg känns som 18 och varje tanke måste tänkas minst två gånger innan den på riktigt är tänkt.
Och Spiggen hostar på och ikväll satte han tandkrämsskum i halsen så att han kräktes. (I min hand. Alltid i min hand av någon anledning) Dramatik.
Själv funderar jag på om man får äta fyra lussebullar om det är självaste Lucia. Jag har fått i mig tre under dagen och undrar om jag fyllt min kvot.
Idag tänker jag också extra mycket på en mycket älskad vän som fyller år idag och som jag just fått veta har bokat biljett för att ta sig över alla de sju haven och tre kontinenter och komma hem i maj så hon och hennes man bland annat kan vara med på vårt bröllop. Trodde jag kanske skulle grina ihjäl mig av lycka när jag hörde det. Särskilt som jag missade hennes i vintras.
Det är så goda nyheter att jag ännu inte smält dem.

En annan mycket bra sak är att jag tror att jag kanske funnit någon som kan ta sig an vår bröllopstårta. Kolla in den här tjejens sida.
När jag har frågat konditorierna i trakten för bröllopsfesten så har de inte riktigt velat ta på sig att göra det som jag önskar och det har väl inte hon heller iofs. Hon har inte hunnit svara ens än. Men man kan lika gärna ta ut segern i förskott så att man kan vara glad en gång i alla fall.

Idag hade jag tänkt lägga ut superfina bilder på Spiggen framför Lussemorgon med tindrade ögon och saffranskuse i maggen men han blev så asigt förbannad när jag störde med kameran mitt under Helen Sjöholms solo att det bara var att lägga ner.

Själv fick jag ju inte vara Lucia i år heller. Det är himla orättvist och rimligtvis borde det vara min tur snart. Men i morgon skall jag göra mitt bästa för att förbättra mina odds. En dag för sent visserligen. Men man kan väl lussa lite när som tycker jag. Why not liksom.

Jag fick fota lyktor istället.

2 kommentarer:

  1. I brist på Spiggen måste jag säga att det var en väldigt snygg lykta. Var har hon hittat den tro?

    Kramar

    SvaraRadera
  2. På Iems är den funnen och huggen

    SvaraRadera