söndag 30 september 2012

Söndagskväll med bak och sånt

Ah söndagkvällar är typ det bästa.
Det är den officiella pyssel och fixkvällen och jag brukar passa på att baka något, måla naglarna, plocka ögonbrynen, stryka och sådant.

Fräscha fötter hör söndagar till samt
ansiktsmask för glåmigt nylle.

Ikväll har jag bakat mammas asgoda banankaka eftersom vi hade en hel drös med fräkniga bananer hemma. Den är smarro från början men jag har pimpat receptet lite och petat ner lite mer goda grejer i förhoppningen om att bra kan bli bättre.

Så här lyder receptet:
(Jag kommer varna när jag går utanför standardutförandet så att ni slipper bli rädda.)

AnhaltAnnikas mammas banankaka.

1 kaka.
(ja på bilden är det två. Crazy crazy..hur gick DET till)

2 små bananer med fräknar. Ju mer fräknar desto bättre.
(Ja, här har jag redan börjat avvika. I mammas recept står det en banan men jag ville bli av med två eftersom de luktade funky och en känns väl snålt tycker jag. Snålhet är en synd.)

1 ägg

100 gram smält smör.
(Hoppsan. Det glömde visst jag ser jag nu. Haha det var INTE bra. Nu blir mina kakor äckliga och även lite nyttiga)

4 msk grädde

1 tsk bakpulver

½ tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker.
(Alltså jag kan inte sluta tänka på att jag glömde smöret. Vilken idiot jag är.)

2½ dl mjöl.

Jag hade dessutom i både kanel, kardemumma och hackad mörk choklad. Ibland har jag nötter också men icke idag.

Gör så här: 
Mosa bananerna med sockret till en slät smet.
(Hur kan den bli så blöt och rinnande kan man fråga sig. Jag vet inte det.)

Vispa ägget lätt

Blanda i banansmeten och resten av ingredienserna. Glöm inte smöret.

Tänk på att blanda bikarbonaten och bakpulvret ordentligt i mjölet.
(Själv slarvade jag med det och det är nog därför de är lite spruckna.)

Häll i smeten i smörad och bröad form.
(Låt gärna någon annan göra momentet med smörningen och bröingen för det är tråkigt. Jag fick ju göra det själv då Peter ju har höstblåsor i händerna. Vill ju inte gärna ha en spucken blåsa i smeten. Iofs, det hade väl inte spelat någon roll nu ändå eftersom jag GLÖMT SMÖRET)

Skjuts in i ugnen som ska vara 175 grader varm och låt dem stå där i ca 35 minuter medan du diskar och sorterar kvitton.

Tag ut och belöna dig själv med en stor bit.

ELLER:

Om du liksom jag ändå glömde smörfanskapet.
Släng den åt fåglarna..

(Nej det var väl dramatiskt och lite dramaqueenigt. Jag ska allt smaka på den först. Kan ju hända att den dubbla bananen kommer till min räddning här)

Mums i vanliga fall.

7 kommentarer:

  1. Nå, hur smakade de? / jenny

    SvaraRadera
  2. Så... blev det en bananräddning eller?
    Kram Jannike

    SvaraRadera
  3. Underbart. jag älskar dina recept!
    kramen

    SvaraRadera
  4. Inget vanligt socker i? Håller på att baka den nu, men langade i lite socker ändå. Doftar ljuvligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh Gud jooooo. Det är 1,5 dl socker i som skall mosas samman med bananen. Förlåt. Tur att du tog socker i ändå. Kram Annika

      Radera
  5. Alltså den är Gudomlig!! Jag är ju ett bakmonster, så jag anade att det skulle vara socker i... MUMS!
    Och förresten! Tack för en bra blogg. Underhållande!! Kram på dig tillbaka

    SvaraRadera