fredag 4 november 2011

Vad skulle Freud sagt?


Alltså ni drömtydare därute...Hur kommer det sig att jag åtminstone en gång i veckan drömmer att det plötsligt visar sig att jag inte klarat gymnasiekursen i vare sig tyska eller naturvetenskap och att jag skall ha slutprov på hela skiten om bara ett par dagar. Jag har naturligtvis inte pluggat ett dugg då det alltid kommer som en överraskning, vilket kanske inte är så konstigt eftersom det är över 10 år sedan jag tog studenten.

Detta förbryllar mig och i drömmen har jag fet ångest över allt jag måste plugga.


Du hemsöker mig du.

7 kommentarer:

 1. känner igen boken, men min var vit

  SvaraRadera
 2. Har ingen aning om varför du drömmer om tyska men måste rekommendera ännu en serie. Kolla in parks and recreation. Kram

  SvaraRadera
 3. Det här att vara mamma kan man ju knappast plugga sig till. Tror att det kan ha med det att göra. Att du vill hitta svar i en bok som redan finns hos dig själv. Själva ämnena har nog inte så mycket med saken att göra.

  SvaraRadera
 4. Alltså, missförstå mig inte. Jag vet att man kan lära sig massor och få bra tips från böcker om föräldraskap. Men det är ju inte riktigt så enkelt så att man kan gå en kurs för att bli en bra mamma. Det är egentligen galet hur lite jag visste om det för ett år sedan.

  SvaraRadera
 5. Anonym: Olika skolår olika färger. Den första var väl gul t.ex.
  Däremot kom jag på att Alles klar nog var högstadieböckerna

  SvaraRadera
 6. Weird.

  Jag har också drömmar från min gymnasietid och om att jag missat att gå på mina tyskalektioner. Vilket är = hemskt för jag hade värsta diktatorn till lärare.

  ... kanske just därför jag drömmer om honom, för att det skulle vara det värsta scenariot EVER.

  Undra om det kan ha något med om att man är rädd för att misslyckas? Prestationsångest som det kanske heter annars?

  SvaraRadera
 7. Jag har faktiskt liknande drömmar jag med....vaknar kallsvettig. Eine katze...(grymt säkert här med på den tyska biten)...

  SvaraRadera