lördag 5 november 2011

Ordning på torpet


Jag har under en tid varit inne i en formsvacka.
Detta betyder för mig att jag inte äter någon som helst lagad mat utan typ korvbröd och apelsinsaft till middag. Jag biter ner mina naglar som jag vanligtvis vårdar ömt och klämmer på minsta prick i ansiktet så att jag nästan odlar fram dålig hy. Jag dricker inget vatten utan bara lightcola, äter godis och kakor varje dag minst och gärna istället för lunch och middag. Jag sitter alldeles, alldeles stilla i soffan på all ledig tid, så att inga kalorier bränns i onödan. Jag slarvar med tandtråden och skiter i om ögonbrynen växer igen. O.s.v.

Jag hoppas att någon av er känner igen sig i detta....annars blir det lite pinsamt.

I alla fall. Det är som att jag ibland behöver dessa perioder av ren, skär sunk. Och när jag sedan skärper till mig, vilket brukar hända tillslut, så känns det väldigt bra.

Idag har jag tagit ett försiktigt steg i rätt riktning. Jag har fixat naglarna igen och lagt en dunderansiktsmask. Det brukar vara ett tecken på att det är på väg att vända.
Kanske äter jag gröt till frukost i morgon istället för marmeladrostisar. Kanske, kanske.

Bildbeviset på att jag skärpt mig.

Dagens budgetval


Dagens motsats till budgetval

5 kommentarer:

 1. Jahadå! Känns igen..bortsett från att jag inte riktigt ser någon ljusning än :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 2. Speciellt det där med tandtråden och att byta ut vanliga mål mot sött, eller snarare äta så mkt sött så att man är mätt när det är dags för mat...

  SvaraRadera
 3. Det är ju det där problemet att det finns en morgondag...då den står där framför en, fräsch och ny och startklar så kan man ju börja om igen...imorgon. Och när man då ska börja springa, äta nyttigt, aldrig mer köpa hem en full påse med lösgodis och proppa i sig allt på samma gång, så kan man ju lika gärna äta en extra bulle idag :-D

  SvaraRadera
 4. Åh vad jag känner igen mig. Och hela tiden har jag dåligt samvete för att jag inte sköter mig. Tvättar inte bort sminket så ansiktet blir helt rödprickigt... Orkar vissa kvällar inte borsta tänderna eftersom jag somnat i soffan och känner mig helt dö när det är dags att gå och lägga sig.

  SvaraRadera