onsdag 16 november 2011

Veckans förebild

Tänkte skriva ännu ett tjatigt inlägg om sjuka barn som inte sover eller äter och om trötta mammor som inte heller sover, men däremot äter för gärna och för mycket.

Men sedan så tänkte jag att det kanske kan vara roligare att skriva något snällt om någon annan idag.

Jag köpte tidningen Chic idag. Det gör jag nästan aldrig. Dels så läser jag nästan aldrig modetidningar eftersom jag tycker att det är lite tråkigt och dels så har jag nästan aldrig tid att läsa tidningar överhuvudtaget. Men jag skulle ändå vilja passa på att hylla Chics fantastiska grundare och chefredaktör Charlotta Flinkenberg eftersom hon är något av det ballaste som någonsin vandrat runt i ett par skor med hög klack. CF har varit i ropet lite nu det senaste. Dels blev hon i förra veckan utsedd till årets Mediachef och dels fick hon nyligen en läskig sågning av Alex Schulman som säkert många av er läste. Jag älskar ju egentligen Alex Schulman och tycker han är the shit, men ibland är han sjukt pinsam i sina elaka påhopp som mellan varven varken är humoristiska eller välfunna. Bara avundsjuka och löjliga. Nog om detta.

Charlotta Flinkenberg har skrivit två peppiga böcker som du bara måste läsa om du inte redan gjort det. Hennes första bok heter Busenkelt: "Så blev jag framgångsrik" och handlar om hennes tidiga karriär med flippar och floppar. Här beskriver hon också hennes välomskrivna stämning (för förtal)av tidningen Resumé. Ingen liten skittidning direkt, om man säger så. Men hon vann och fick ett enormt skadestånd. Spännande läsning om att inte ta skit.

Hennes andra bok heter Viktiga Boken: "Från godisråtta till storlek 38". Det är lätt den bästa, roligaste boken om bantning jag någonsin läst (Och jag har läst fler än jag skulle vilja erkänna, kan jag erkänna.)
Hon gjorde själv en viktresa från 86 till 61 kg på 1½ år och allt runt om det skriver hon om här. Hon är brutalt ärlig, öppen och självutlämnade och när man har läst denna boken vill man bara kidnappa henne och tvinga henne att vara ens bästis för tid och evighet.

Tyvärr är hennes böcker lite svåra att få tag på, men OM ni springer på dem så köp, köp.
Jag själv hittade hennes böcker i ett antikvariat i Majorna. Den som söker skall finna.

Så där har vi henne. Veckans förebild! Vilken brud alltså.


Och så är hon snygg också. Fattas bara annat.

Bild lånad från www.chic.se2 kommentarer:

  1. Bra tips där! Bara att ge sig ut på jakt alltså :) Kramar Kicki

    SvaraRadera
  2. Åh, jag älskar också Alex Schulman! När gjorde han ett taskigt uttalande om henne? :/ Ja, han kan vara lite brutal i sin framtoning ibland, men oftast är han ändå väldigt rolig! :) Jag blev lite irri på honom när han i sin blogg lämnade kaffebryggaren på med flit hemma... enbart för att reta sin fru. Not ok, enligt mig! Kram

    SvaraRadera