tisdag 22 november 2011

Det som göms i snö

Det finns en del uppenbara nackdelar med att bo i en 40-talslägenhet. Bland annat så blåser det en del. På vintern är vår lägenhet kall som Sibirien. Här finns också en hel del husdjur i form av pälsängrar och dylikt. I de inbyggda gareroberna verkar de trivas fint och finsmakare är de, för det finns inget som de gillar så mycket som tröjor och sjalar i kashmir. Snobbar är vad de är.

Men det mesta är bra med denna lyan. Fungerande öppen spis är ju inte så dumt och inte precis standardutrustning i nybyggda lägenheter.
Men det allra bästa är vårt skafferi. Det är ett sådant där stort skafferi med ventileringslucka som gör att det kan bli kallt. På vintern kan man ha det som kylskåp. Helt otroligt bra eftersom vi inte har så mycket plats i köket direkt och speciellt inte i kylskåpet.

Idag håller jag på att städa där för det är enligt min mamma välbehövligt. Det är en spännande upplevelse och jag är alltid lika rädd när jag gör det. Jag har nämligen en tendens att stuva in grejer för att sedan glömma bort dem tills de själva gör sig besväret att tala om att de finns. Mhm.
Så var det t.ex. med morotspåsen som jag långt senare misstog för en påse köttfärssås, med en doft som uppstigen ur Tutankamons grav. Härligt.

Men det fina är att jag också hittar massa saker som jag glömt och som ibland fortfarande går att äta. Hade jag rensat där i går istället så hade jag inte behövt gnälla för Peter att vi inte hade något gott hemma. För vi hade både popcorn, choklad, chips och marsipantomtar visade det sig. Grattis till mig.

Än så länge har jag bara gjort klart översta hyllan. Det var lite jobbigt så jag tog en paus.
Som ni ser så blir det inte lättare längre ner. Jag är en sådan sunkmaja. Min mamma kommer skämmas över detta inlägget. Skärp dig, kommer hon säga.

Och ändå är inte nedersta hyllan med på bilden.

6 kommentarer:

 1. Åh men sluta. Jag har så sjukt dåligt samvete över vårt skafferi. Som tur är så bor mamma långt långt borta!
  Men kanske skulle man rensa ur det innan jul? Så årets marsipantomtar får plats!

  SvaraRadera
 2. Underbart! :) Så skönt att någon vågar visa den oredigerade verkligheten. Den finns ju hos oss alla. Hos mig finns den i tvättstugan. Särskilt nu... Kramar Kicki

  SvaraRadera
 3. Seriously. Det där är helt normalt... i alla fall i min värld...

  SvaraRadera
 4. Är också ägare ditt ett old school skafferi med ventilation och jag gillar det massor. Har inte använt det som kylskåp men det beror nog på att jag inte behöver, då mitt riktiga kylskåp inte direkt är spackat med delikatesser eller annan mat heller för den delen.

  //Jenny

  SvaraRadera
 5. Ett sånt skafferi hade jag fått fullständigt frispel på. Jag gillar när det är ordning och reda, enkelt att finna. Tänk dig han den där som Julia Roberts flyr från i Sova med fiende, hans skafferi hade jag gillat. Inte honom men hans skafferi. Usch vilken tråkig människa jag är. Bläää
  Men det finns röra hemma hos mig också bara inte i köket.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag har för lite förvaring i köket för att kunna ha röra just där. Men min klädkammare ser ut på ungefär samma sätt, fast utan matvaror då.

  Jag vill däremot väldigt gärna ha ett skafferi, det pågår en daglig övertalningskampanj för att min kära man ska plocka fram hammaren och bygga ett åt mig. Så om en sisådär 5 år eller så... ;)

  SvaraRadera