torsdag 15 december 2011

På tal om skumtomtar (för när talar man inte om dem)


Hittade ett spännande julgodisrecept på den här bloggen som jag är grymt sugen på att testa.

Kolla bara:

Skumtomtefudge

Ingredienser:
Ca 12 skumtomtar
(Undrar om inte polkaversionen blir ÄNNU bättre)
50g smör
1dl vipsgrädde
(som pappa säger)
2 dl socker
150 gram vit choklad

Blanda allt utom den vita chokladen i en kastrull och smält ihop.
Vänd sedan ner den vita chokladen och rör tills smeten är jämn och blank.
(Obs! Vad tror ni? Skall den vita chokladen vara smält innan el skall den smälta i den andra blandningen. Mycket orolig för detta moment, så ni med fudgevana kan väl skriva och förklara)
Häll smeten i smord form eller form med bakplåtspapper och låt svalna på kallt ställe
När det stelnat kan du skära upp den.

Kan inte bli annat än smarro, eller hur?

Här snor jag en bild påt också:

8 kommentarer:

  1. Min mamma gjorde precis den här och jag kan meddela att den är fruktansvärt äcklig. Om du ska göra den så tycker jag absolut att du ska hoppa över sockret för det gör ont i munnen av slisk av det här receptet. Varsågod för tycketill.

    SvaraRadera
  2. Choklad ska smälta i smeten, hackad i småbitar. Men seriöst? Skumtomtar, vit choklad OCH 2 dl socker!? Blir inte det lite... eh, sött? Men bara kör!

    SvaraRadera
  3. Jag tror också att det blir godast med polkaskum! Men utan socker hade jag nog kört, eftersom vit choklad är så grymt söt.

    SvaraRadera
  4. Ska smälta i smeten med skumtomtar. Men jag säger som ovanstående. Skippa sockret. Du kommer få en sockerchock utan guds like. /Sahra

    SvaraRadera
  5. Linn: Smakade inte ett dugg löksås?

    Ni har rätt. Borde skippa sockret.
    Tack för tipsen.

    SvaraRadera
  6. Jo. Smakade precis som löksås. don't do it.

    SvaraRadera
  7. Sen kommentar här men jag gjorde detta enligt receptet, the whole schebang med sockerboost, och jag fick väl godkänt här hemma.

    Antingen är de lite okräsna här hemma eller så är det faktiskt gott :=)

    SvaraRadera