onsdag 7 december 2011

Vardagsglamour

Vi har kommit ut idag iallafall, Spiggen och jag. Som två dönickar masade vi oss till apoteket och skrämde kvinnor och barn på flykt när vi kom dragandes längs husknutarna, snornästa, bleka och med dålig attityd på både stor och liten. Sedan klarade vi oss till affären också för att inhandla lite smått och gott för att få stopp på Spiggens mage som så att säga överlevererar.
Han skall få fyramånadersgröt, rivet äpple och laktosfri mjölk. Vi har även provat ris och lite fiskbullar idag samt blåbärssoppa och vitt bröd. Om ni har några andra tips så mottages de gärna.
Det är alltså ingen magsjuka han har för han spyr inte eller så. Han är snorig men hyfsat pigg. Gnälligare än vanligt men där är vi två. Äter och dricker bra. Men allt passerar svinfort helt enkelt.

Nu sover han iaf och jag ser ut över rövarkulan som är ett inferno av pusselbitar, snorpapper, utdragna dvdfilmer och en Fatboy mitt i allt, där jag legat hela dagen och varit en dålig mamma. Välkommen hem till oss mina vänner. Här är väldigt trevligt.

Det blir bildlöst idag. För allas trevnad.4 kommentarer:

 1. Teodor mådde på liknande sätt som Spiggen för ett tag sedan. Då fick vi tips om att ge morotspuré med lite smör i och att utesluta frukt. Vi bytte även till majsvälling. Hoppas ni mår bättre snart! Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej fegis! ;) Hoppas ni mår bättre snart du och lille Spiggelutten! Jobbigt att vara sjuk! Hoppas ni mår bättre snart! Kraaam

  SvaraRadera
 3. Oj, jobbigt... båda mina pöjkar, eller snarare alla pöjkar i vår familj, stora som små, blir kassa i magen vid förkylning. Stoppande är majs (utom hela majskorn som liksom går igenom hela och banar väg för resten), banan (omogen, mogen är lösande), blåbär i alla former (utom färska som är lösande), ris, morot och säkert massa mer. Blåbärssoppa i pipmugg och en massa majskrokar kanske kunde göra susen i morgon? Hoppas Peter är hemma nu så att du kan vila. Nu ska jag jobba. Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Risvälling eller risgröt är väldigt snällt mot magen. Det körde vi alltid med när dottern var sjuk när hon var mindre. (Hennes mage ballade ur väldigt lätt och hon hade immunbrist och var därför sjuk ofta och länge.)

  SvaraRadera