torsdag 29 december 2011

Nyårsmiddagen påbörjad


Och det blir gott som ni ser. I år får våra gäster 2 konservburkar och en kökshandduk till dessert.
De kommer tappa brallorna av glädje. För just detta är det bästa de vet.

De kanske är lite konstiga, våra vänner. Men de har bra sidor också. En av dem vet till exempel allt om isolering. Det är mycket spännande. Samma person har jag sett äta 18 mackor. Sådana människor gillar man jättemycket. En annan av dem kan vid entusiastiska ögonblick försätta sin röst i sådan falsett att endast hundar kan höra vad hon säger. Fler exempel behövs knappast. Ni hör ju. Toppenmänniskor.
Tyvärr bor alla 4 som kommer utomlands i vanliga fall. Det är deras sämsta egenskaper. Egentligen avskyr jag folk som bor utomlands. Särskilt när man längtar massor efter dem.

8 kommentarer:

 1. Varför får inte jag komma? Jag kan också äta 18 mackor. Ogravid.

  SvaraRadera
 2. Men Emma. Du är ju liksom alltid välkommen. Alla som kan äta 18 mackor är välkomna och speciellt du.

  SvaraRadera
 3. Gott med konservburkar. Jag anar att det blir något med kola, det är gott! :)

  SvaraRadera
 4. Kolasås in the making? Vad blir det för gott? Banoffee Pie? Gott nytt år fina du! Kram

  SvaraRadera
 5. Konservburkarna blir kolasås när dom kokas men kökshanduken? Blir kökshanduken kanske något smarrigt kex när man kokar den?
  18 mackor? Vad är det då för mackor? 18 rostemackor är imponerande men 18 ciabatta är ju sjukt imponerande. Viktiga saker det här.

  SvaraRadera
 6. Emschem: Det var fransk surdegslimpa med olivolja. Luftig iofs men väldigt stora skivor som kompensation. Till detta åts också försvarliga mängder salami. Själv åt jag 13 mackor. Också rätt bra. Och så var det vin. Massor av vin. Fin kväll.

  SvaraRadera
 7. Oj oj oj! Imponerande! Nästan så man borde tala om det för Fredrik Backman som är en mästare på det där med mackor. *s*
  13 mackor, tror aldrig jag har ätit så många mackor på en vecka ens. Men så är ju jag ingen mackfantast.

  Men du kökshandduken?

  SvaraRadera
 8. A men det stod att man skulle ha en handduk på botten. Kanske ljuddämpande, vad vet jag. Stod det så lyder jag helt enkelt. INGEN god erfarenhet av utsvävningar från recept.

  SvaraRadera