söndag 18 december 2011

Fjärde advent


Idag tog vi en tur till ett iskallt Trollis för att hälsa på pappa och lämna lite barnvagn och dylikt som min vän skall låna över jul då hon äntligen, äntligen, äntligen kommer till Sverige med sin familj. Pappa var mörbultad men vid gott mod och vi hade köpt med lite blommor, marsipan och gräddbullar och sådant gör alltid susen för papphumöret.

Vi hade också kopplat in den nya bilbarnstolen och premiäråkte längre tur. Dock blev Spiggen galen efter ungefär en timme både på ditvägen och på hemresan och vi misslyckades totalt med felsökningen om varför det blev skrikgråt. Jag blir lite orolig för detta. Hoppas att han inte får ont i ryggen eller så men hur sjutton vet man det? I babyskyddet så var skrik nästan aldrig ett problem. Nåväl, vi får väl se tiden an om han vänjer sig men det är galna scener som utspelar sig i bilen när vi försöker distrahera med ömsom majskrok ömsom skönsång och annan teater samtidigt som Peter försöker styra bilen med vänstern och torka gråtsnor med högern.

Han blev dock trött efter strapatserna och somnade duktigt i sin säng trots att Cehwin, hans kanin, glömdes kvar hos mormor och morfar.

Nu väntar ny vecka med de sista förberedelserna inför julafton. Jag har lite klappar kvar och skall meditera fram lite inre styrka för att brottas i proppfulla köpcenter i morgon.

God fjärde adventskväll på er

1 kommentar:

  1. Skönt att din pappa är ok. Men vad trist med bilskirikandet. Det är ju sjukt stressande när barnen är missnöjda i bilen.

    SvaraRadera