torsdag 15 december 2011

Expedition julklappar

Igår trotsade jag sunt förnuft och tog med Spiggen ut på stan för att försöka inhandla så många klappar som möjligt på kortast möjliga tid. Spiggen hade sovit dåligt på förmiddagen och var redan innan vi hunnit ut genom dörren, på riktigt dåligt humör och skällde och surade om vartannat. Förutsättningarna för en lyckad shopping var med andra ord sådär.

Och så hamnar man i Nordstan. Ja, jag gör alltid det. Jag hatar ju Nordstan men samtidigt så hittar jag där som i min egen ficka så det känns som att det går snabbare. Hur snabbt det nu kan gå i Nordstan en eftermiddag strax före jul. Spiggen blev hysterisk när vi kom in men för en gångs skull knäckte jag koden till vad han ville. Han ville vara barfota. Så fort strumporna åkt av så var han den fredligaste lilla apan och satt och lekte med sina tår och petade upp dem i näsan och sådant. Han är vig, Spiggen. En cirkusapa.

På väg ner till stan så hade jag jobbat med min mindfulness, med strategi, planering och proaktiv problemlösning. Så det hela gick ändå över förväntan. Jag jobbade från vänster till höger och använde genvägar för att undvika abonnemangsförsäljare från Telenor och dylikt. Det är ju annars en källa till riktigt tråkigt humör.
Nästan samtliga klappar inhandlades och trots att jag var trött och svettig som en gnu när jag kom hem så kändes det bra.

Jag ger mig själv 4 knäck av 5 möjliga för den lyckade strapatsen.

Däremot så orkade jag inte kolla på Nordstandokumentärserien på kvällen. Det kändes som jag fått mitt.

Nu är det bara Peter kvar. Men det är också 10 000 kronors frågan. Killar har så svåra och konstiga intressen. Inget heter heller något utan namnen på saker han köper är ju bara en lång serie med random utplacerade siffror och bokstavskombinationer. Han säger att jag är lika svår. Det är lögn. Han skulle kunna springa genom Åhlens eller NK med slutna ögon, sträcka ut handen vid slumpmössigt tillfälle och grabba något i farten.

Typ så lätt är jag.

Plats nr 18 på listan över saker jag inte förstår:
Ny och fräck teknik.

1 kommentar:

  1. Åsså kan de inte skriva begripliga önskelistor om de överhuvudtaget skriver önskelistor. Hata. /Sahra

    SvaraRadera