onsdag 7 december 2011

Att leva sitt liv i Nordstan


Just nu pågår en Ullaredwannabedokumentär om Nordstan på ettan.
Det är fruktansvärt dålig på alla sätt och vis. Men det kryper ändå in under huden på något sätt.
Har jobbat i Nordstan sedan 2006 och spenderat alldeles för mycket tid här. Så det känns nästan som de är i ens vardagsrum. Ett fruktansvärt vardagsrum by the way. Det enda som är läskigare än Nordstans shoppingcenter är Brunnsparken utanför.

Man känner igen varenda snubbe, varenda butiksbiträde och varenda uteliggare. Vet vem som blir förbannad om man beställer extra tomater i salladsbaren. Ja, varenda galning är bekant.
Vi har t.o.m. namn på de som jobbar på Hemköp, vet vem som är långsam i kassan och vem som är snabbast i charken. Ovärdelig kunskap så det instruerar vi de nyanställda i så att lunchinköpen kan gå smidigt och irritationsfritt.

Jag var också livrädd för att jag skulle vagga förbi i någon scen. Trött och högröd med någon gammel korv stroganoff under armen.

Bilden har jag lånat från http://bellaeklund.blogg.se/

7 kommentarer:

 1. Är det sååå illa alltså? Har faktiskt inte varit där på ett bra tag. Brukar hamna på Frölunda Torg när det är storinköp som ska göras. Eller Kungsmässan faktiskt.... Men om jag åker till Nordstan kanske jag kan få mina 15 minutes of fame...? :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 2. Ojoj! Jag är helsnurrig när jag befinner mig i Nordstan (vilket är typ aldrig). Det enda jag vet är att HM ligger i hörnan och att jag skall lokalisera Burger King för att komma till stationen... eller vär det Mc D jag skall hålla utkik efter? Hmmm... Det är en labyrint för mig!När börjar du jobba igen föresten? Vi måste ju hinna tajma in en dag i Göteborg innan du börjar jobba igen. Kram

  SvaraRadera
 3. Inte förrän första mars. Jag kan bjuda på en guidad tur i Nordstan om du vill. Vi kan börja i Parkeringshuset och jobba oss bort till centralstationen med stopp på såväl hemköp som HM

  SvaraRadera
 4. Dom få gånger jag är i Gbg hoppar jag faktiskt gärna över Nordstan för jag tycket inte att det är så kul. Mycket trevligare att gå på gågatorna istället.

  Vad är det för dokumentär och när går den? Måste ju kolla in den iaf en gång. Haha

  SvaraRadera
 5. Emschen: Onsdagar på ettan klockan nio. Svindålig men har du inget bättre för dig så ta dig en titt.

  SvaraRadera
 6. Ja den är verkligen riktigt dålig :) Men fastnade ändå igår av någon konstig anledning och fick se världens pinsammaste frieri ( jag blundade och höll för öronen)

  /Maria

  SvaraRadera
 7. Maria: ja inte var det grant.

  SvaraRadera