måndag 19 december 2011

Mer julgodismisär


Och så var det Tivolibollarna då. Döpta och designade av egen kitschig hjärna.

Men det är den vita chokladen som återigen spelar mig ett spratt. Varför blir den grynig? Varföööör? Tål den inte att bli färgad? Vad är problemet?

Istället för vackert glansig rosa yta fick jag nu smeta på gröten med smörkniv. Det blev fult. Minst sagt. Dessutom fick jag hålla dem i ett så krampaktigt grepp att de dessutom blev gravt missformade.

Tur att de antagligen...(eller jag vet ju naturligtvis..har ju smakat såklart) är tokigt goda.

Men jag blir så besviken. Arghhhh

Men den som vet hur man får vit choklad jämn, fin och glansig gör mina tivolibollar enkelt genom att lägga en bit nougat i grönfärgad marsipan och doppa dem i rosafärgad vit choklad och doppa dem i sådant där pralinpynt. Klart.


6 kommentarer:

 1. jag tänker, utan att veta att det kanske skulle bli bättre om du hade i en droppe olja eller nåt? Eller om du smälter den långsammare? Riktigt riktigt sakta?

  SvaraRadera
 2. Äsch, igen? Men prova att smälta i vattenbad, vattnet ska inte nå ända upp till glas-skålen, vattnet ska inte stormkoka, bara puttra. Ha i hälften av chokladen först, sen smälter du resterande med hjälp av den redan smälta sas. (Lidls vita choklad brukar funka kanon att smälta ner.)

  SvaraRadera
 3. Är inte temperaturen jätteviktig när man smälter choklad? Vit choklad är kanske lite känsligare. Fråga Leila. Hon har säkert svaret. /Sahra

  SvaraRadera
 4. Låter som att du har smält i för varm temperatur, kör med vattenbad istället som På landet, Mot skogen skriver :)

  SvaraRadera
 5. Men jag har smält i vattenbad.
  Kanske blev det ändå för varmt. Men hur kollar man det?

  SvaraRadera
 6. Har kanske skålen med chokladen varit i vattnet? Eller har vattnet fortsatt koka? Amatörkockar spekulerar ;-)

  SvaraRadera