tisdag 13 december 2011

Ledsen fotomodell

Ja, men det blev lite gnälljocke. Hos fotografen alltså.
Men jag förstår Spiggen. Jag gillade inte heller fotografen. Brukar inte känna antipati för människor sådär utan vidare och han var dessutom snygg men det var något. Inte bara det att han inte skrattade ett dugg åt mina skämt....kanske var det hans sätt att med fånig röst försöka få Spiggen på gott humör. Han var falsk liksom. Det lät falskt. Kan sätta en miljon på att han egentligen inte gillar barn för det kändes som han blev irriterad på både Spiggen och mig när den lilla sjömannen blev ledsen och inte ville samarbeta. "Sätt tillbaka honom" sa han irriterat när Spiggen kröp iväg. Det låter inte så farligt och det var lite andra grejer också och jag tror ni hade förstått om ni varit med. Dessutom så blev jag sjukt irriterad över att trots att han under hela fotograferingen ropat Spiggens namn så hade han 5 minuter efteråt glömt bort vilket kön det var på barnet. Han kallade Spiggen för hon hela tiden efteråt. Sedan vände han sig om och frågade förvirrat "För det var väl en hon? Eller var det en kille?"
Javisst. Här är min dotter Jakob. Vi är väldigt genusmedvetna.

Kanske fånigt av mig att bli sur för det här.

Eller vad tycker ni?

Gladare Spigg från i somras.

9 kommentarer:

 1. Jag hade nog gått därifrån och vägrat betala. Dom måste faktiskt respektera både föräldrarna och barnen som kommer dit!
  Förstår verkligen din känsla!

  SvaraRadera
 2. Äh! Lite respekt får man väl förvänta sig! Du kallade ju inte fotografen för Elisabeth liksom.

  SvaraRadera
 3. Men shit, vilken snubbe! :( Jag hade absolut också reagerat om någon var så ohyfsad. Kan inte folk bara vara schyssta och bete sig fint! Det är trist när folk (läs: fotografen) inte inser att allt blir så himla mycket roligare, härligare och finare för alla om man bara respekterar varandra och beter sig schysst. The circle of life a happy liksom! Kram

  SvaraRadera
 4. Han är säkert lite bitter över något annat i livet, men det är ju skit samma för er del. Jag blir också superirriterad när folk inte kan bete sig ordentligt, det ÄR inte svårt. Faktiskt.

  SvaraRadera
 5. Kan inte han ge sig ut och ta kort på typ löv eller nått istället...han passar ju uppenbarligen inte att jobba med människor...URK säger jag bara!

  SvaraRadera
 6. Nope, jag hade också blivit sur. Vadå hon? Ok om man kallar barnet för pluttis eller nå´t (om nu folk gör det offentligt?) men Jakob känns ju ganska uppenbart..?
  En del har inte vanligt folkvett, så är det bara :/

  SvaraRadera
 7. Trist fotograf. Jag hade inte köpt många bilder av honom. Kul om man är såpass engagerad i sina kunder så man kan hålla ordning på könet. Skriv ett dåligt omdöme på eniro!

  SvaraRadera
 8. Vår fotograf hade en assistent. En tant i leopardkroppsstrumpa skulle hålla lillknas på plats under själva fotograferingen. När jag tog av honom kläderna (ville ha några bilder på honom naken på en sån fårfäll) så utbrast leopardkvinnan "Ja du är väl som alla andra karlar som blir glad när byxorna åker ner!". Kändes väldigt märkligt när det handlade om en 5 månaders bebis, men säger man något? Nädå, man står kvar, flinar som ett fån och svär mellan tänderna åt snusktanten, för man är så in i helsike svensk.

  SvaraRadera
 9. Tycker det låter som det var befogat att bli irriterad. Jag skulle nog skriva ut fotografens namn eller ateljé för att varna andra. Eller om han finns på fb. /Sahra

  SvaraRadera