söndag 11 december 2011

Mätt och glad

Åh, igår var vi äntligen på det efterlängtade jukbordet som jag varit pepp för sedan vi bokade det för 100 år sedan. Julbordet på Gothia Tower går helt enkelt inte att utklassa verkar det som. Ibland har vi provat något annat men det slutar alltid med att man ångrar sig.
Förut så har julbordet alltid hållits på 18 våningen men i år var det tyvärr nedflyttat till andra vilket ju förtog lite av känslan, visst. men vem behöver annan utsikt än denna otroliga julmat.
Igår förbannade jag att jag är så dålig på att ta kort. Jag tog lite bilder på en budapeststubbe, prinskorvar och annat viktigt..men det såg bara osmakligt ut. De hade så att säga inte ringt upp mig efteråt och bett mig ta alla deras bilder i fortsättningen.

Eller vad tror ni? Glad korvgubbe med starr kanske går hem?

Men vad jag åt. Räkor, gubbröra, mera gubbröra, matjesilltårta, säkert 15 olika sillar, lax, löjromsägghalvor. Och godisbordet. Där har jag en bild förstås. Åter från min tallrik:

Det gula längst upp är naturligtvis ingen frukt om ni trodde det utan en citrontarte.
Så var det utrett.

Vid toaletterna stötte min kompis och jag även på den ståtlige herren som utförde systembolagsfrieriet i dokumentären om Nordstan som jag skrev om tidigare i veckan. Vi frös i steget för det var ett märkligt sammanträffande då jag och min vän har pratat en del om honom sedan sist. Analyserat liksom. Vi har ju gott om tid på dagarna. Och nu stod han där...som urklippt ur programmet med exakt samma kläder och glajdiga frippa. Vi gladde oss något otroligt över detta och skrattade ihjäl oss men när vi försökte förklara storheten för de övriga så föll det liksom platt. Synd. För det var en fin stund.

Andra saker vi funderade på under kvällen var människor som klär upp sig i röd blus eller skjorta på julbordstillställningar. Är det som så att man har en trevlig blus i kanske slinkigt, festligt material som man år efter år endast använder vid julbord och kanske på julafton? Och som under årets övriga dagar kanske hänger i plast i garderoben och inväntar december.
Funkar det så? Har ni ett sådant klädesplagg? En jultrotjänare som alltid gör det hela lite mera juligt och skoj?

När vi mölat färdigt rullade vi upp till Heaven 23 för
att med lite drinkar skynda på matsmältningen. De har fantastiska drinkar där men jag valde säkra kort och satsade hela fickpengen på Strawberry daiquiri. Kanske inte så fräckt men smaskigt värre.P tog någonting annat. Väldigt fin minsann men tydligen lite blaskig. Och eventuellt giftig.Till L hade vi köpt en fin present. För det var hon värd. Denna stilrena julgransprynad passar henne perfekt. Hon har dock ingen gran L, men hon har en hund. Och det är ju bättre.


Mycket trevlig kväll på det hela taget.
Tack mina vänner.

1 kommentar:

  1. Tänkte väl. Blev lite orolig där. Att du stoppat i dig något nyttigt. Låter som en kul kväll. Och strawberry daquiri är alltid rätt. /Sahra

    SvaraRadera