fredag 17 februari 2012

Dagens bästa stund

Det blev inget bloggande alls igår som ni märkte. Energin var låg och motivationen obefintlig.

Men det var då det.

Idag känns det som vår hörni. Solen skiner och det kändes sådär lite droppigt ute, ni vet.
Man blir så glad och dessutom är det fredag så Spiggen och jag gick till affären för att köpa lite fika.

Innan Spiggeriet lägger sig för förmiddagsluren klockan 11 så har vi halv elvakaffe hemma. Ingen av oss dricker ju kaffe iofs men det är ju inte heller poängen förstås. Hemma hos mina föräldrar har det så länge jag kan minnas alltid druckits halv elvakaffe och jag har alltid tyckt att det är höjden av trevnad (för att använda ett uttryck från 1956). Då luktar det kaffe och det finns mumsig fika som pappa köpt på Ritz konditori. Det spelas kinaschack och diskuteras lurigheter i korsordet. Det är lugnt och mysigt och ingen jäkt.

Och den känslan försöker jag skapa hemma för Spiggen också. Oftast äter vi ju något ganska tråkigt och ofestligt som en smörgås, grapefrukt eller banan. Men vi tänder lite ljus och tar det piano.
Och är det helg så kan det också vankas lite bättre prylar än en gammal grape. Idag smarrade Spiggisen på kanelgifflar och jag på dammsugare. Behövs inte mycket mer för en fest.

Bra start på helgen.

LCHF är inte Spiggens melodi


Eller Mammas.
Men se så små de är!!

4 kommentarer:

 1. Mysigt med halv elva kaffe. Hos oss gällde elva kaffe. Jag jobbar hemma idag och hade köpt donuts eftersom det ev ska komma hantverkare hit (man får ju aldrig vara oförberedd för en fika tänkte jag). Men, ändrade planer = inga hantverkare = satt ensam med 4donuts. Därför åt jag två som lunch. Nu slipper jag ju steka ägg och få matos på datorn. Smidigt. /Anna

  SvaraRadera
 2. Jag tror att det nog är så att det är tänderna som spökar. Har ni fått sova i natt? Hoppas det. Mumsfika. Ska nog också införa sådana rutiner.

  SvaraRadera
 3. LCHF är nog bra, men inte så fasligt roligt till fika. Det kan man inte påstå.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hos mormor & morfar var det alltid 10-kaffe som gällde. Inte konstigt att man gillar att fika när man är uppväxt med att 10-kaffet och 15-kaffet ruckade man inte på. *s*
  Nu har jag inte tid att skriva till dig. Blev ju fikasugen ju. *går och sätter på kaffe*
  Kram

  SvaraRadera