lördag 4 februari 2012

Kyla och det lag som spela fotboll kan.

Lördag morgon och en fin sådan.
Att det är kallt behöver man inte sticka ut näsan för att få reda på. På Facebook finns temeraturredovisningar på varenda statusrad som något slags kollektiv tvångshandlande.Måste. Visa. Världen. Denna. Kyla. Jag tror att det är samma tvångsbeteende som får ALLA att lägga ut bilder på sina fyllda kantarellkorgar på hösten och julgranar i december. Det är så arten människa förväntas bete sig helt enkelt och är inget som går att ändra på även om det blir en smula.....tja...enformigt?

Nåväl. Vi fick en lugn fredag igår. Visserligen vaknade Spiggen till Skavlan som han alltid gör. Men då han inte kände till någon av gästerna så valde han att sova vidare. Klokt beslut.
Vi kollade på "På spåret" först i vanlig ordning och gladdes naturligtvis oerhört av att fotbollslaget Halmia var svaret på en av frågorna. Halmia är kanske inte det allra kändaste av fotbollslag och har tydligen inte(fick vi reda på igår) spelat i högsta ligan sedan 70-talet. (Men det känns som i går).  Men Halmia råkar vara min fars favoritfotbollslag och enligt honom så är de bolltekniker utan dess like. Som ni kanske också läst innan så är ju också Halmias kampsång den trudelutt som vi alltid sjunger när vi träffas. Pappa, min syster och jag. Den går på melodin Viva España och är väldigt klämmig såklart. Och peppande för våra hjältar.
Jag hoppades ju naturligtvis på att den skulle spelas igår men den kanske inte fanns i Svts arkiv helt enkelt. Min pappa har nog den sista kvarlevande LP-skivan. Synd som sagt, för det är en fin dänga.

Idag vankas storhandling vilket inte känns så väldigt exalterande. Men vi har t.o.m. slut på blöjor och inte kan vi låta Spiggen gå med rumpan bar när det är så kallt.
15,6 MINUS idag. KAN NI TÄNKA ER!!!!!!!!
Ja det tror jag nog att ni kan. Ni har väl typ samma antar jag. Eller värre.
Skriv gärna om det i kommentarsfältet är ni snälla så att jag verkligen får reda på hur kallt det är just vid ditt fönsterbläck. Det blir väl roligt!?

Och intressant, inte minst.

En hyllning till Halmia
Vårt kära ISH

4 kommentarer:

  1. Ålmost 40 grader ha ha ha ha

    SvaraRadera
  2. Annars är väl det där med att visa upp en av årets semlor i bloggen lite av ett måste också? ;) -13,8 grader by the way.

    SvaraRadera
  3. Anonym: Du har rätt!!!! Det är dessutom extra tjatigt eftersom man oftare äter fler semlor än vad man införskaffar julgranar. Alla ska visas upp. Själv har jag redan visat två semlor i bloggen som du säkert sett. Och då är det bara början på februari.

    SvaraRadera