onsdag 1 februari 2012

Problemlösning av skilda slag.

Idag har Spiggen varit hos doktorn och blivit stucken i fingret och fått fylla 4 små läskiga rör med blod.. Mormor fick hålla honom eftersom jag var psykiskt instabil i situationen och blev därför istället tilldelad en skenuppgift, att blåsa såpbubblor och sjunga sången om de tre små rädisorna. Spiggen fick välja ett klistermärke efteråt och fastnade för ett fint med Lille skutt. Jag fick inget klistermärke men hade nog valt Skalman tror jag.

Vi skulle också ha ett urinprov med oss. Eh..hur ska det gå till? undrade jag. Ja, klä av honom och jaga honom med en liten mugg, sa Sköterskan optimistiskt som om det var den lättaste sak i världen.
Okej....? Lite svårt men... okej.
Jag delegerade snabbt uppgiften till mamma och Spiggen fick vara nakenfis under kvällen tills han slutligen råkade missa muggen och kissade på golvet under köksbordet istället. En stor pöl som troligtvis betydde att det var den chansen vi skulle få den kvällen. Stress. Då kom vi på den briljanta idén att mamma (hon drog ännu en nitlott här) skulle samla upp det med hjälp av en osthyvel och liksom hälla ner det i provröret. Galna scener utspelade sig men hon löste det med bravur. Hon är duktig, min mamma. Kan lite av varje.

Nu har vi kollat Mästerkock och det är ju sååå bra. Jag är dock blödig och så fort någon säger att de är ledsna och besvikna på sig själva, så får jag omedelbart ont i hjärtat och vill ge dem en till chans. Tur att jag inte är domare för då hade tävlingen aldrig kommit någon vart och alla hade vunnit och fått ett kapitel var i den utlovade kokboken. Kanske inte så rafflande direkt.

Sedan (Från det ena till det andra) blev jag så glad när jag läste Någons frus inlägg om gördeltrollorna och insåg att det fanns en annan lösning på bilring i klänning på eventetproblemet, än att matstrejka i en vecka. Man kan tydligen  trolla också. Så jag beställde snabbt ett par läckra Spanx jag också men är nu svinnervös för att de inte skall hinna komma fram i tid. Om de inte hinner fram så ser jag framemot att tvinga mina brorsdöttrar (som jag ska få bo hos fredag till lördag) att hjälpa mig att snöra mig smal på lördag morgon och dra svinhårt på det där sättet att de liksom får ta spjärn med ena benet mot svanken liksom. Sedan får jag ta med luktsalt till eventet eftersom jag troligtvis blir lite svimningsbenägen. Fint. Då verkar man ju lite känslig och spännande.
Hit med en pingvinstång för här finns lösningen på alla problem.

7 kommentarer:

 1. Sjutton vad jag skrattade när jag läste hennes inlägg om Spanx och "lufthålet" hahaha..

  Kul, då ses vi där nästa helg!
  Kram
  Jannike

  SvaraRadera
 2. Här har du en till. Spanx is da shit. Men jag kör underklänning. Kan inte tänka mig att ha de där shortsen med lufthål i.

  SvaraRadera
 3. Såg att du hejat på mig hos frugan :)

  När jag blivit stylad av Böddi (till oigenkännliget) kommer ingen att märka att du smitit ur Spanxen (med el utan lucka) i pausen:)


  Kram

  SvaraRadera
 4. ... glömde. Du kan hänga m mig (o mitt stylade hår) om du känner dig ensam. Då blir vi ju ett litet gäng :)

  SvaraRadera
 5. Usch, det är apjobbigt när barnen måste stickas i. Skönt att du hade din mamma till hjälp.
  Varför måste han lämna blod? Allt väl med din lilleman hoppas jag?

  SvaraRadera
 6. På landet, Mot skogen:
  Nejdå. Vi gör en liten allergiutredning på honom bara eftersom han inte ökar i vikt så bra.
  Tack för omtanken

  Villa Hemma: Skönt. Dessutom så kommer du se ännu snyggare ut i håret om du står bredvid mig (om jag blir ostajlad)

  SvaraRadera
 7. Jag kissar på mig av skratt. Alltså det där med urinprov och osthyvel fick ni det på film.. Jag dööör :)

  SvaraRadera