fredag 3 februari 2012

Ett litet musiktips

Jag är ju inte den som kommer med musiktips stup i kvarten direkt. Nej, jag är faktiskt ganska ointresserad av musik till Peters stora förfäran. Har aldrig på musik hemma när jag är själv (Förutom smurfarnas bästa och sådant) Trots det är jag inte helt tappad bakom en vagn i min musikaliska bildning. Peter jobbar kontinuerligt med att uppdatera mig på sådant som han anser vara musikalisk allmänbildning. Med asjobbiga frågor som: Vad är det för band som spelas nu?
Vem är sångare?
Vilka är deras mest kända hits?

Tillslut lär man sig lite och kan säga att Ah, men det är ju Iron Maiden...hörs ju på tempoväxlingarna, är det inte sångaren som är pilot också? och sådant. Då blir han nöjd och jag kan återgå till viktigare tankar, på t.ex. cupcakefrosting.
Men ibland blir det fel.
-Åh jag älskar den där Ozzylåten, kan jag säga. Den med så bra och tänkvärd text. Back to the Mall. Inte visste jag att karln var så förtjust i shopping...I like it. Han är inte så dark trots allt.
-???
-*Sjunger* Baaack too the maaaall
-Bark at the moon?...mmhmm. Nästan samma. Nästan.

Jag har till och med varit på en festival en gång. Readings. Den är stor och ganska fräck. Vi kom dit klockan 12. Klockan 14 ville jag åka hem. Jag hade tryckt in mina öronproppar så långt in att de skavde.  Men det skulle prongt väntas till Pearl Jam skulle spela. Vid midnatt. Minns inget av den spelningen förutom att jag åt körv. Det var gött. Sen fick jag åka hem.

Men nu kommer ett fint tips. Winnerbäck gillar jag ju såklart och lite annan vispop sådär.
Ni som också är inne på den genren har väl inte missat Carl-Johan Vallgren?

Snubben som inte bara skrivit en av mina absoluta favoritböcker-Den vidunderliga kärlekens historia- kan sjunga också. Bra dessutom.
Och så har han trevliga slipsar också, Carl-Johan.

8 kommentarer:

 1. Åsså har han snajdiga polisonger

  SvaraRadera
 2. Den där herrn har jag helt missat! Jättebra! Tack för tipset.. :) Får mig att tänka på Stefan Sundström och andra härliga trubelutter. Jag blir alltid så himla melankoliskt Stockholmskrank när jag lyssnar på sådan här musik. Längtar dit så himla mycket då. Har du lyssnat på Sundström något? Här är en länk annars: http://www.youtube.com/watch?v=g-O8m53U4WE&feature=related

  Kram

  SvaraRadera
 3. Aha, ska lyssna senare när inte "Blå´s gåta" och dammsugaren skapar så mkt ljuv musik här hemma.
  Jag lyssnar inte heller särskilt mkt på musik annars. Bara i bilen och så runt jul när julskivorna spelas på hög volym :)

  Skönt att höra att Spiggen är ok. Hoppas allergitesterna visar bra resultat och att han bara är en liten tunnis.

  SvaraRadera
 4. Hej, har aldrig lämnat en kommentar här tidigare, men kände att nu var det dags. Hittade hit via "Att vara någons fru" och blev sedan kvar eftersom du skriver så förbaskat roligt, så tack för en bra blogg!!
  "Den vidunderliga" är även en av mina absoluta favoriter, men har helt missat att Carl Johan sjunger också. Det här gillar jag så tack för tipset eller tipsen får jag väl säga för du har också bidragit till att jag fört in "Lite Kalabalik" i mitt och mina vänners liv :) Kram på dig!

  SvaraRadera
 5. C: Tack för din snälla kommentar.Blir ju jätteglad.

  SvaraRadera
 6. Men ååååh vad fiiint! Tack! Sundström spelar Allan... bara titeln liksom! Så himla fyndigt i sin enkelhet! Nu blev jag sådär himla Stockholmskrank igen! Kraaam

  SvaraRadera
 7. Tackar och bockar för tipset. Men jag tror att jag möjligen föredrar att lyssna och inte titta...om man får säga så.... Svårt med polisongerna där.... Tyvärr :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 8. Det ska jag kolla upp, älskar Den vidunderliga kärlekens historia. Något av det finaste jag läst...

  SvaraRadera