tisdag 6 december 2011

Chokladbollar och Victoria Secret-tv= Receptet på en bra kväll.


Åh den här dagen har jag tagit mig igenom minut för minut. Spiggen har varit så ledsen och ostimulerad förstås och jag har undvikit att röra mig så mycket som det gått. Att ligga platt på golvet är praktiskt för då har jag kunnat vila samtidigt som Spiggen har kunnat använda mig som klätterberg. Det gillade han som tur var.
Efter bråk om nässugen, näsdropparna och alvedonet så sover han nu äntligen och jag kan spendera min tid lite så där halvt om halvt levande, i soffan framför "kär och galen" och sådant.

Och så skall jag kolla på Victoria Secret Fashion Show. Det är svinbra för motivationen.
Till det skall jag äta det godaste "nyttighetsgodiset" som jag bakat hittills.
Hittade receptet på bloggen "Wellness med Julia" och det här är good stuff.

Chokladbollar med nötter och sånt

2,5 dl cashewnötter. Malda till mjöl med matberedare el något sånt
2 generösa matskedar kallpressad kokosolja.
(Läs inte på burken om kaloriemängd. Just don´t do it)
2 msk nötsmör. Typ jordnötssmör
(Obs! Inte nötcremé även om det vore svingott. Jag tog ekologiskt jordnötsmör. Jojo)
2 msk kakao
10 urkärnade färska dadlar
1 dl kokos
Lite vatten om det behövs för konsistensen.
Känner du dig wild så kan du ju köra kaffe istället.
Blanda allt med matberedaren.
Låt stå kallt så länge du kan hålla dig.
Rulla i kokos.
Käka och känn dig nyttig.

Drick gärna Något aspartamrikt till. Själv väljer jag Pepsi Max ikväll, men bara för att julmusten var slut. Ja, jag vet att jag skrev att jag inte ska äta och dricka tillsatser, men nu blev det så. Hade inte kokosvatten varit så äckligt hade jag kanske valt det. Det blir man tydligen toksmal av.
För det säger Madonna.

Vill man vara smal så bör man dock överväga att spara några stycken till eventuell partner eller åtminstone till morgondagen.

3 kommentarer:

  1. Låter som en härlig kväll :) Och chokladbollarna ser/låter sååå goda, det receptet ska provas ngn dag (även om det är ite nyttigt, det låtsas jag inte om ;)). Själv mumsar jag på avokado med fetaost just nu och det är så gott att magen ler lite :)
    Ha en skön kväll!

    SvaraRadera
  2. Detta låter som något till och med jag hade gillat. Måste iallafall prova! Annars är jag skeptisk till nyttigt godis. Brukar aldrig hålla måttet... Fy, vad du är duktig. Med en sån dag och ändå hålla dig motiverad till sund livsstil. Bra där! Kramar Kicki

    SvaraRadera
  3. Usch dom där elaka nässugarna är inte roliga. Hoppas du dlipper den snart, mina små blir smått hysteriska när det gäller att ta bort snor i näsan på dom

    SvaraRadera