torsdag 3 maj 2012

Här var man så nyttig så.

I morgon är det äntligen fredag och godisdag. Då travar jag nästan högtidligt till 4-gott och länsar halva affären.

I veckan har jag fått klara mig bäst jag kunnat utan snask och knaprat havssaltsläkerol och druckit kanelte.
På kvällarna har jag gjort en efterrätt som visserligen kanske inte är nyttig som ett blomkålshuvud men om man jämför med en semlekrans eller kladdkaka med nougattäcke så klarar den en granskning hyfsat bra.

Och så går den snabbt och är rätt snygg. Visst är det bra?

Så här gör man:

1)Ta fram ett trevligt glas.
2) Rota fram StartMüsli ur skåpet som troligtvis din man köpt eftersom han tror att det är nyttigt.
Vi vet naturligtvis bättre men struntar i det och glädjer oss bara åt denna dumhet som nu är till vår favör.
3)Häll det på botten i glaset. Ju mer desto godare så klart, men just nu är vi nyttiga och därmed också måttliga.
Så inga överdrifter.
4) Klutta på vaniljkesella. Om du vill kan du ju ta hallon eller rabarbersmak istället. Gör som du vill. Du är född fri.
5) Skiva jordgubbar över. Färska såklart. Har du flax så hittar du några som smakar något. Denna gången var det min tur att ha tur. De var väldigt smaskiga.
6) Käka upp det och känn hur smal du blir.
7) Gläd dig åt detta en stund.

Testa detta smarriga smarr

7 kommentarer:

  1. Åhå!! Smarro!! Men jag känner att det här med Start. Det kan bli lite som nätter när jag provade GI. Till slut hade lyckats lura i mig själv att exotic snacks disken på ICA var att jämnställa med morotsstavar, bara mer lättillgängligt...

    SvaraRadera
  2. haha, minns diskussionen jag hade med min man om starten för många år sedan ;) Hade trodde mycket riktigt att all musli var nyttig! Åh, om det ändå vore så;)

    SvaraRadera
  3. *skratt* Ja du, men vad har du för tips till en som är dränerad på järn och inte ska äta kolhydrater? Order från doktorn....strängt....:)

    Ha en fin fredag!
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Creando: Typ biff.
    Biff i mängd.

    SvaraRadera
  5. Den där efterrätten levde jag på förra sommaren.
    När jag inte orkade baka rabarberpaj förstås. Var jag riktigt lat så åt jag faktiskt jordgubbarna rakt upp och ned ur dess kartong.
    Och rosé. Icke att förglömma.

    SvaraRadera