måndag 28 maj 2012

Sommarmorgon

Godmorgon.
Klockan är bara halv 6 men jag är uppe före tuppen och på ett sällsynt gott humör.
Det är enligt SMHI sista soldagen idag (för nu, ska väl tilläggas) och det kan man ju vara deppig för om man vill. Men istället känner jag för att återuppta mina måndagsutmaningar, fast utan tävlingsformatet och vill uppmana dig till att medvetet göra det bästa av denna måndag. Att se det vackra. Att bokstavligen stanna upp och lukta på blommorna, för att vara riktigt klyschig. Men syrenerna blommar just nu. Och häggen. Det har ni väl märkt hoppas jag? Det är den vackraste tiden på året anser jag. Min syster och jag tog en promenad förra helgen och blev helt knockade av alla dofter och hur man kastas omkring bland olika minnen som de för med sig. Vi kände lukten av mormor och morfars gård i Skee, farmor och farfars trädgård i Halmstad och doften av skolavslutning.
Idag skall jag iaf använda denna dagen till något positivt. Medvetet tänka positiva och snälla tankar och försöka  se det bästa i de människor jag möter.Och göra massor av saker som gör mig glad. Gå sakta till jobbet, ta med några blommor, äta något gott till lunch, gå och träna, mysa med monsterbebisen och lägga mig i tid. Småsaker förstås. Men det mesta är väl småsaker. Ändå.

Upp och hoppa nu kompis.


5 kommentarer:

 1. Vilken bra utmaning! Jag hakar på! Hoppas du får en superfin dag! Kärlek ♥

  SvaraRadera
 2. Fast det är väl ändå många små saker som gör det stora? :) Så inte är det så litet inte.

  SvaraRadera
 3. antar utmaningen! Kram Martina

  SvaraRadera
 4. Att stanna upp och lukta på blommorna bokstavligen är den bästa medicinen mot vardagsstressen. På väg från jobb till tåget så är där en syrénbuske precis ungefär på det stället där jag inser att nu får jag antingen rusa för att hinna med tåget eller stanna och lukta på blommorna, lunka sakta den sista biten och ta nästa tåg. Att stanna och lukta på blommorna är betydligt bättre än att rusa till tåget och kanske ändå inte hinna med.
  Fin utmaning!
  Kram

  SvaraRadera