torsdag 10 maj 2012

dokumentärknarka

Åh. älskar inte ni också dokumentärer? Jag är galen i dem. På väg till och från jobbet lyssnar jag alltid på P3 och P1dokumentärer och vet därmed det mesta om de flesta dramer, mord och katastrofer.
Det är ofta fasansfullt men intressant och allmänbildande.

Men det jag är absolut beroende av är de där riktigt sunkiga dokumentärerna med märkliga ämnen och med människor som lever med feeders, blir kär i träd och känner behov av att amputera friska kroppsdelar.
Outsiders är ju ett riktigt kvalitativt finprogram och nu har Tv3dokumentärerna börjat igen. Åh så skönt.

De allra galnaste är dock ofta de engelska varianterna. När vi hälsar på våra engelska vänner brukar jag fastna i soffan framför de riktiga skräpproduktionerna. Där sinar aldrig ämnena minsann. Man lär sig så mycket bra saker och skaffar sig samtalsämnen för ett halvår. Ibland kommer de till Sverige senare, men inte alltid. Så man får ju passa på att vältra sig.

Vi har alla olika preferenser

5 kommentarer:

 1. Haha! Jag älskar också dokumentärer fast Outsiders pallar jag inte. jag blir alldeles för förskräckt! Haha! Men dokumentärer av det slaget som du rekommenderade för ett tag sedan.. Paradiset? Det gillar jag. Det är mys och värme! :) Kram

  SvaraRadera
 2. Ja jag satt och lyssnade på en podcast om finska vinterkriget förra vecka. Bara sådär... hade inte hänt innan podcastens tid!

  SvaraRadera
 3. Tess: Ju mer förskräckande desto bättre anser jag. Fast paradiset slår ju allt. Nyfiken Alltid: åh just den dokumentären var ju svinbra. Själv har jag just avverkat den om gryningspyromanen. Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Älskar dokumentärer! Och jag håller fullständigt med dig, de brittiska är bäst!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag säger bara "Fråga Olle-dokumentärerna"... Där har du freaks i långa rader. Går igång på sex med ballonger exempelvis. Vem känner inte igen sig där? Eller blir till sig i trasorna när någon trampar en sönder och samman med stilettklackar? Jo, jo här snackar vi kvalitet!

  Ha en fin helg!
  Kramar

  SvaraRadera