söndag 27 maj 2012

Soldyrkan, nagellack och marknadsmarakeller.

Vi har just kommit hem efter en fantastisk helg på Peters familj lantställe som ligger mellan Jönköping och Gränna. Strålande sol, en Spigg som sov som en stock nätterna igenom, fram till halv nio på morgonen och firande av olika slag. (Mors dag och Peters födelsedag)= Champagne, smarrig tårta och massa rosé förstås.
Jag har suttit ute och pressat och lyckats med konststycket att med kritvit hud och utan solskydd i direkt solljus, förvärva ca 0 förändring i huden. Inte brunt, inte bränt bara fortsatt kritvitt. Kanske någon ny fräken med det är oklart. Min hud är ett mysterium. Jag blir aldrig brun men heller aldrig särskilt bränd trots slarv med solskydd.
På lördagen var det någon marknad inne i Jönköping så då åkte vi in dit. Jag köpte marknadsgodis för alla penningar och satte i mig rubbet på ingen tid alls. Jag ÄLSKAR marknadsgodis. Ni vet sådana där mjöliga, mjuka hemlagade bitar i  olika bitar. Så värst goda är de kanske inte egentligen, men de är så fina. Och så får man ha dem i fred för Peter tycker att de är skitäckliga. De kanske i sin tur tycker att han är skitäcklig. Det vet vi ingenting om.

Sedan ville Spiggen tydligen köpa en mors dag-present för det hade han visst glömt, pinsamt nog.
Men det ordnade vi med en liten runda på Kicks och Tant Marits presentbod i Kaxholmen.
Mor fick ett superfint nagellack från Essie (=de bästa nyanserna, helt klart) och ett Yankee candle doftljus, Clean cotton-varianten. Det är ju en gammal klassiker tycker Spiggen och dessutom var det prisvärt då Marit hade 20% på alla doftljus. En bra affär är en bra affär myste Spiggen nöjt och klappade glatt på sin (läs: pappas) plånka.

Nu skall vi ladda för ny vecka. Stryka lite kläder och andra roliga aktiviteter.

Essielack i nyans Watermelon.
Passar tydligen extra bra för morsor.

4 kommentarer:

 1. Urtjusiga naglar och en Spigg med lovande känsla för smak och stil! Gratulerar å det varmaste för en strålande uppfostran :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 2. Creando: Tack. Själv rätt nöjd. Det viktigaste man kan ge ett barnhär i livet är känsla för rätt nyans på lacket och näsa för ett bra doftljus. Det är ovetenskapligt bevisat.

  SvaraRadera
 3. Men gud vilken son du fått va? Finfin smak har han! I love the nagellack!! Snart ses vi igen! Wohooo! Kram

  SvaraRadera
 4. Ja spiggen han kan han! Härligt!

  SvaraRadera