lördag 5 maj 2012

Kosläpparlördag

Idag drog vi på kosläpp i Sätila. Vi och ungefär en miljon andra visade det sig.
Men det var extremt bra uppstyrt och trots folk över allt så gick det att parkera, kolla på djuren och komma ut igen från parkeringen när festen var över. Åh vad det var roligt att vara inne hos korna. Man fick gosa och klappa hur mycket man ville och kon jag klappar på bilden var extremt kärvänlig. Peter tog ett år på sig att försöka få till en bra bild medan folk gick framför och Spiggen viftade. Medan jag försökte le normalt mot kameran hade kon halva min jacka i truten och nafsade mig i bilringarna vilket var lite stressande. Så därför lämnar resultatet lite att önska.


Innan släppet fick man bulle och mjölk och folk är så roliga när det vankas gratis. Det hamstrades hej vilt så klart av nöjda snåljåpar som tänkte att det var svinbra om de slapp köpa mjölk den här veckan. Då sparar de ju 15 spänn. Grattis till det klippet säger jag.

Själva korusningen drog ut på tiden och både folk och fä hann bli otåliga. Men när de väl släpptes var det fantastiskt att se. Det hoppades och skuttades, fäktades och dansades. Det märktes att de tyckte det var årets grej och det är väl klart att det är gött att sträcka lite på benen efter en vinter i bås.
Tyvärr blev det inga bilder på själva huvudnumret. För mm ni tycker att bildkvalitén är risig på de bilder jag lagt ut så skulle ni inte bli så skitimponerade av en mörk bild av en suddig ko på 150 m håll. Gissar jag.

Detta var en superkul grej att åka på och jag har redan avkrävt löfte av Peter att vi skall vara med varje år.
Men det mest otroliga med hela dagen var ändå att Spiggeriet bara sov en kvart på hela dagen men har hållit humöret uppe ända till sängdags. Trots att vi har handlat både mat och skor till honom.
Strongt faktiskt. Det var nog lantluften som gjordet.

Klädd för lantliv i rediga jackor och präktiga stövlar.

2 kommentarer:

  1. Sicken mysdag!! Och jag är imponerad av att du spanade in bondmore-grejen med en gång! Kändes det bra? Something for you? Kramis

    SvaraRadera
  2. Sjukt kul det ni var på, åhh jag är så glad i kossor och kalvar hejja deras sommarlov:)) Så söta ni är på bilderna..gulle er:) Bamse kram!!

    SvaraRadera