söndag 6 maj 2012

Vänta tyskt finbesök

Busy busy dag idag.
Haft en lång lista på saker som skall göras och många punkter är ännu kvar. Sälja barnvagnen, måla naglarna och framkalla foton till Spiggens album t.ex.
Men vi har hunnit kolla på hus, köpa blommor och göra storkok. Det är bra. Och nu på kvällen bakade jag banankaka, gjorde lakritspannacotta och stekte pannkakor samtidigt. Väldigt redigt anser jag själv och ger mig 5 husmödrar av 5 möjliga för det fina initiativet.

I morgon kommer våra fina germaner på besök och det är efterlängtat må ni tro. Då bjuder vi på flådig middag och dyrt vin så att de ska vilja stanna hos oss för alltid. Eller ja...Den flådiga middagen består av bröd typ. Sådan är regeln och traditionen. Vi köper några rediga Levain och lite körv och kanske någon ost. Det är vad de får, stackarna. Vinet har de med själva.
Jag älskar anspråklöst umgänge. När man kan käka mackor till middag med fötterna på bordet och säga vad som faller en in. När man kan knäppa upp knappen i byxorna helt odiskret, kanske med ett långt utdraget "maaaahhhhhh" när man klämt 12 mackisar och behöver mer plats åt andningen.

Men för att festa till det så har jag gjort lakritspannacotta. Det har de fått förut och förra gången den stod på menyn så förstörde den hela kvällen. Efter ett brödrace av rang så ställde jag fram dessa rackare och hade för säkerhets skull dubblat portionerna. För de är ganska bra på att äta och så är vi. Och lakrits är ju lakrits= gott.
Men den slog fullständigt ut oss och germanerna som då bodde på närmare håll hade inget val än att åka hem innan klockan ens var 22 och Peter och jag fick gå och lägga oss i framstupa sidoläge. Den stod oss från tånaglarna upp till tonsillerna helt enkelt.

Så nu tänkte jag sköja till det och åter servera detta. Jag har dock halverat storleken och ställt fram extra toapapper för alla eventualiteter. För den ÄR god. Den ät bara...tja...lite mäktig.

Bilden är från http://smulansbakblogg.blogspot.se
Men mina ser nästan preciiis likadana ut så det är nästan inte ens fusk.4 kommentarer:

 1. Åh det låter som det perfekta umgänget. Lätt och utan krångel. Bara trevligheter!

  SvaraRadera
 2. Men shit vad gott!!! Och jag håller med.. det är så himla skönt med opretto umgänge. Vi brukar ha dresscode "Myskläder" med vissa vänner. Sen sitter vi vid bordet och säger Maaaaaaaah vi också (på riktigt) innan vi tar nästa tugga! Love it! Kram

  SvaraRadera
 3. Låter gott! Och vad skönt med så avslappnat umgänge, precis som man vill att det ska vara.

  SvaraRadera
 4. Låter som om det blir än väldigt spännande kväll... nyfiken på resultat!

  SvaraRadera