söndag 21 april 2013

Lägenhetsfix och brudbukettsbeställning

Idag har vi på allvar börjat jobbet med att förvandla vår lägenhet till något man ska bli sugen på att köpa. Inte för att den är risig på något sätt, tvärtom. Men den är stökig och opiffad och fylld av pottor och sånt..
Och det är ju liksom inte bara att städa lite har man ju lärt sig. Jag lade så sjuuukt många timmar på att styla vår lägenhet sist. Ända in i kylskåpet piffade jag. Skafferi och städskåp skall också städas. Och  de svarta hålen som våra garderober och badrumsskåp utgör.
Men nu har vi hämtat lite schyssta grejer hemifrån Peppes föräldrar och i morgon skall jag köpa lite filtar och fancy handtvål och sådant där. Vår Natusan top to toe barntvål i megapump duger nog inte.
Nix. Här skall se ut som om vi alltid tvättar barnrumpa med Molton Brown. Gör inte ni det?
Men guuuu. Fattiglappar.

Igår var vi förövrigt och pratade med floristen ang. brudbukett.
Vi har valt att låta Backamo handelsträdgård i Bankeryd göra buketterna bland annat p.g.a. extremt prisvärt. Därför var jag också ganska nervös. Kan de sina grejer? Hänger de med i tiden? Kommer de föreslå röda rosor med brudslöja eller kommer de propsa på att de skall göra någon oasishistoria i form av ett hjärta. Eller tuffa spretiga strån...kommer de smyga ner sådana?

Jag behövde dock inte vara det minsta orolig. (Tror jag åtminstone haha) Handelsträdgården var supermysig och floristen verkar sjukt duktig och förstod vad jag menade när jag visade 50 pinterestbilder som inte alls likande varandra och sa att hon skulle tänka sig typ en blandning av allt. Jag vet ju ingenting om blommor eller ens hur jag vill att buketten skall se ut. Jag är ute efter en känsla men det verkade hon förstå. Eller så låtsades hon medan hon på insidan suckade över att jag var så dum i huvudet. Hur som helst så kändes det bra.
Men alltså priset. På en blomsteraffär i Jönköping/Huskvarna fick jag ett ungefärlig prisförslag på 2500 spänn bara för brudbuketten. På Backamo får jag betala cirkus samma pris för brudbukett, två tärnbuketter, blommor till fjorton buketter till borden, två större buketter till honnörsbordet och tre corsager. Micket, micket bra.

Typ så här. Fast en blandning då. Och lite annorlunda.
Ni fattar?11 kommentarer:

 1. Pioner! Jag ÄLSKAR pioner! Började nästan grina när min florist bestämt nekade till att det inte ens gick att muta sig till/genmanipulera fram pioner i september. Oh well. Faktum är att jag ändå glömde buketten på köksbordet sen. Men se det gick vägen ändå. Dock aningen snopet även om alla bröllopsgäster impades av hur modääääärna vi var. Lycka till med spurten nu!

  SvaraRadera
 2. Alltså det där gick snabbt. Anonym = annakarin som kommenterar ibland och den där meningen med bestämt nekar osv är i princip oförståelig och grammatiskt åt pepparn MEN. Jallafall. Floristen nekade mej pioner, var omutlig och inte särskilt into växtlighetsmanipulering. Sen glömdes buketten men det tror jag framgick?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det framgick klart och tydligt och med panik i tanken.
   Men pioner går väl att beställa när som undrar jag. Lat florist tänker jag: hon kan väl odla några för bövelen.

   Radera
 3. Skiiiitfiiiina buketter hjärtat!!! Jag gifter ju mig när det inte är pion-season och jag vill ju verkligen ha det (egentligen)! Får hoppas att det är säsong i USA helt enkelt ;)

  Molton Brown, säger du? Sjääälvklart! Hahaha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att det bara är 5 mån till DITT bröllop. Time flies.

   Radera
 4. Åh, pioner och anemoner! Två av mina favvisar! Det kommer att bli en redigt fin bukett, det är ju tydligt och klart. Jag skulle också gärna vilja ha pioner i min bukett. Eller liljekonvaljer. Eller både och.
  Nåja, det är ju över ett år kvar, jag hinner nog bestämma mig :)
  Det är så kul att få följa ert bröllopsfix, man blir liksom lika pirrig och lycklig som ni!
  Nu ska jag försöka snooza min bebis så jag kanske får sova en halvtimme till.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hinner bestämma dig och ändra dig en sisådär 15 gånger.
   Det konstiga är att nu när jag haft den här idén om bukett så länge så känns den snart redan "gjord". Jag är typ klar med detta bröllopet och nästan inne på nästa. Det mesta känns tråkigt redan. Klänningen, tårtan, sångerna osv. haha. Been there done that liksom.
   I tanken.

   Radera
 5. Underbara buketter, det blir nog toppen! Kram Victoria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja det får vi hoppas. Man har ju liksom bara en chans.

   Radera
 6. Ja men det är väl klart att jag fattar hur du vill ha buketten! Nemas problemas ja förutom det där lilla att jag inte heller kan ett skvatt om blommor mer än att jag älskar blommor!

  Molton Brown? Nä nä här kör vi med eh någon som doftade gott och kostade en 20:a. Hahaha

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte Molton Brown till barnrumpa?
   I can´t talk to you any more.
   Chock.

   Radera