söndag 14 april 2013

Smarriga bullar och ärvda kläder

Vi har varit i Trollis hela helgen och stökat ner. Det är det vi gör bäst. På ett dygn kan vi ställa till med större röra än vad som kan tyckas vara möjligt. Tur att mamma har en ovanligt hög toleransnivå och tålamod. Bland annat så slog Spiggen sönder en sådan där liten glasboll som man kan skaka och så sprider sig glitter, ni vet. Han blev blöt och full med glitter och hade panik över detta. Kanske tyckte han att det var brudigt eller nåt.

Trots att det var molnigt idag så var det faktiskt ganska varmt och vi kunde sitta ute och fika. Fortfarande med provisoriskt trädgårdsbord i form av världens minsta och världens äldsta lilla klappbord som alltid riskerar välta om man andas ut för kraftigt. Där åt vi supersmarriga bullar och Spiggen upptäckte myror och vi upptäckte att Spiggen visste vad en myra vad och också kunde ordet. Sen försvann myran ner under plankorna och Spiggen försökte kalla tillbaka den genom att gå runt och gapa "Allåååå Myra" i 318 decibel. Stackars myran fick tinnitus och gick hem och lade sig antar jag.

Sedan svängde vi förbi våra vänner och hämtade upp två kassar prima vårkläder som Spiggen fick ärva. Stövlar och regnkläder, vårjackor och sådant. Skitbra tycker jag som nu kan lägga alla penningar på att köpa snask och smink istället.

En mycket bra helg på det hela taget. Och jag hoppas på en riktigt bra kommande vecka för oss alla.
En vårvecka.


1 kommentar:

  1. Du får ju lära Spiggen att dela med sig av fikat till myran.. sött ä gött liksom. Är han riktigt generös kanske en hel myrarmé vill showa för Spiggelutten nästa gång? :)

    SvaraRadera