tisdag 23 oktober 2012

Nix, detta tar aldrig slut.

Då var vi påt igen.
Igår tänkte vi att Spiggen får vara hemma en dag till för säkerhets skull så att han skall vara riktigt pigg och frisk på onsdag. Efter lunch ringde Peter med panik i röst och meddelade att nu hade Spiggen fått utslag över hela kroppen. Som kliade något djävulskt. Och som bara blev mer och mer.
Jahapp. Iväg till vårdcentralen nu på kvällen och fick konstaterat att Gullefjun har nässelutslag över hela den lilla kroppen. Kan vara virus men också en fördröjd reaktion på antibiotikakuren som han avslutade för en vecka sedan. Det visar sig tydligen mellan 6-8 dagar efteråt. Så fick han kortison och Tavegyl och nu hoppas vi på lindring.
Det smittar inte som tur är men det är sjukt jobbigt för Spiggen som river sig som en besatt.

Men det var spännande både på Centrumakuten och på apoteket.
Spiggen byggde höga torn och imponerade på sin lättimponerade mamma med sina höga tuggummiasktorn. Han är ett byggnadstekniskt geni pojken. Ett GENI!

A men visst var det bra?
Har väldigt fin motorik, pojken.

2 kommentarer:

  1. Åneeeej! Stackars Spiggen! Fy vad jobbigt.. trust me, I know the feeling. Fick nässelfeber efter lunchen en dag på högstadiet. Satt där på Oä:n när det helt plötsligt började klia något så djävulskt. Sprang in på toa och var helt rödflammig över hela kroppen. Sprang hem i panik och ringde min mamma som åkte hem från jobbet. Upp till sjukhuset. Det där vandrade runt på min kropp i flera veckor innan det försvann och jag såg hemsk ut och vägrade gå till skolan. Hoppas innerligt att det går över fort. Stackars stackars Spiggen!!!

    SvaraRadera
  2. En liten tröst i eländet... OM det är så att han har allergi mot antibiotika (min äldste fick utslag på samma sätt och då bestämde läkarna att han mest troligt är allergisk), så kommer han få ett alternativ. Och den smakar gott! GOTT! Godis kallade han den och var urlycklig när han skulle få medicin. Liiite bättre än kåvepenin, som smakar lite som rävgift om jag får gissa :)

    Kramar och krya hälsningar till Spiggen!

    SvaraRadera