torsdag 8 mars 2012

På besök bland Nordstans goa gubbar

Det finns ett ställe i Nordstan i Göteborg som alla känner till men dit ingen vanlig människa satt sin fot. Antagligen för att fördomarna om stället ligger så tätt att man liksom inte kommer in.
Murveln.
Ringer det en klocka? Den lilla murriga puben dit de goa göbbarna går och dricker några kalla medan deras fruntimmer provar reatrasor på Lindex. Erkänn. Där har ni INTE varit.

Dit skulle vi promt gå på lunchen idag. Min kollega lockade med god mat, vackra (?!!) uppläggningar och trevlig service. Jag tänkte att det nog betydde att de spritsade plankstekspotatismoset på ett extra kreativt sätt, men var artigt positiv. Jag har aldrig bangat ett studiebesök.

Miljömässigt var det typ som jag trodde. Med en snabb blick kunde jag snabbt konstatera att här åt karlar lunch. Karlakarlar med karljobb. Hög som låg men för alla som uppskattar en redig husman. Visst satt där en och annan förskrämd dam i mansdominerat sällskap men det är knappast stället där två Särödamer tar en shoppinglunch med lite torrt vitt vin till.. Nej.  Det var biff Rydberg med äggula och sådant. Och så kött med pommes såklart. Med bea.
Och så en ceasarsallad för att eventuella medföljande kärringar ska bli nöjda. De gillar ju kaninmat.
På väggen gjorde de reklam för att de hade förmånliga priser på såväl fyror jäger som huttar Fernet. Gott och uppiggande.

Jag tog en Ceasar eftersom jag är en kärring. Och den var god. Förvånande god.

Så god att jag skulle kunna tänka mig att gå dit igen. Faktiskt. Lite undercover så.

7 kommentarer:

 1. Du är bara så fin:)) Ville bara skriva det:)))

  SvaraRadera
 2. Haha. Där har jag varit. Med ett gäng grabbar. Of course. Vi var på studiebesök på Telia. Men jag minns inte så mycket av haket, men sådana där places finns det här också. Och ibland blir man faktiskt lite glatt överraskad över kvaliteten. Kram

  SvaraRadera
 3. *skratt* NEJ, där har jag inte varit. Inte en chans i världen att jag vågar gå in där...och inte en chans att jag får någon med mig. Om inte du och jag möts upp då förstås :)

  Ha en underbar fredag!
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Du är galen. Där har jag såklart aldrig varit. Fast blir lite sugen nu. Tänker en romantiskt utekväll för två snygga kvinnor i sina bästa år (det är du och jag det alltså). Herregu' det står ju cocktailbar utanför. Så kan bli lite sex and the city-aktigt känner jag.

  Men kompis, promt? Prompt?

  /Helena

  SvaraRadera
 5. Helena: Du har rätt. Jag skäms. På riktigt. Hatar att stava fel

  SvaraRadera
 6. Helena: Glömde säga. Tror inte att Vegetarianer är välkomna på Murveln faktiskt. Sånt trams, hälsar de.
  Förstår att du är besviken...men när du väl kommer på att körv är livet... DÅ är vi redo för en sex and the city date där.

  SvaraRadera