torsdag 10 april 2014

Bebislyckan

Jag är här. Jag är hemskt mycket här. Den senaste veckan har bara varit för omtumlande för att få fingrarna på tangenterna. Förra onsdagen, den andra april, sju minuter före midnatt så föddes vår småspigg. Världens vackraste flicka. Jag som oroat mig för hur jag ska kunna älska en till på samma sätt som jag älskar Spiggen, behövde inte fundera mer över det. I samma sekund som detta lilla blå troll hamnade på bröstet fick jag nyckeln till nya rum i hjärtats kammare. Åh detta barn. Kanske för att förlossningen var lättare, eller för att jag verkligt utvilad innan, eller för att jag så snabbt återhämtade mig efteråt, så har jag kunnat ta in henne och hela den nya situationen på ett sätt som var omöjligt sist då jag var svag och sjuk. Då, med Spiggen, var kärleken enorm men kroppen svek mig och ångest, oro och och odefinierbar ledsenhet red mig i säkert ett halvår. Allt var så svårt.
Med Småspigg känner jag mig trygg, lugn och helt igenom lycklig. Hon äter bra och sover bra och har ett skin av siden. Spiggen är världens ömmaste storebror som stryker henne över ryggen och viskar att han gillar sin bebis.

Men något som gäckar mig är hur jag ska klara mig när Peters dagar är slut och jag ska klara två barn själv. Seriöst, hur gör man? När båda skriker, när båda behöver mat o.s.v.
Jag ska träna på att vara själv ikväll. Peter är bjuden på galej och det skall han då rakt inte behöva missa, även om han är sjukt stressad över att han ska åka iväg. Det är jag med haha. Men det ska väl gå tänker jag. De som har 10 ungar klarar ju det på något sätt.

Så, där är jag nu. Hos fjunig bebis, bland mjölkkladd och pyttesmå sockar.
Jag återkommer med förlossningsrapport även om den inte är lika dramatisk som den förra som ni kan läsa här om ni vill.
Halloj!

15 kommentarer:

 1. Jättegrattis till lilla Spiggan. Så skönt att allt har gått bra.
  Jag tittar in här och läser emellanåt. Gillar din blogg och ditt sätt att skriva.
  Lycka till med båda barnen. Det fixar du.

  SvaraRadera
 2. Stort grattis till den helt bedårande lilla sötaste av de sötaste
  Kram Sahra

  SvaraRadera
 3. Åh vilken liten goding!!! Så härligt att allt gått bra! Njut nu av lillan, njut njut njut!!
  Kram // Helen

  SvaraRadera
 4. Vilken ljuvlig bebis, stort grattis!!!

  SvaraRadera
 5. Hej lillspiggis!
  Så fin du är, så gulligt av dig att du visar mamma att du är en liten goding. Det där med ditt humör kan du ju vänta några år med innan du visar fullt. Passa på att njut av storebrors kärlek för en dag så kommer ni slås om leksakerna och då finns det risk för att han biter dig i kinden. Men just nu är han mysig och kan tänka sig att dela mamma med dig.
  Kram till hela familjen

  SvaraRadera
 6. Ååh, lilla gullis!! Många många grattiskramar!

  SvaraRadera
 7. Helt ljuvlig är hon! Grattis till hela familjen. Skönt att du fick en bättre förlossning denna gång, även om jag skrattade så jag frustade när jag läste om den förra. Förstår dock att det inte var lika roligt att genomleva den. Njuuuut sv den lilla, bebistiden går så fort /Marja

  SvaraRadera
 8. Men guuuud så söt hon är!!! Vilken liten plutmun och fina ögon. Aaaah!

  SvaraRadera
 9. Åh, nu sitter jag här lite fuktig i ögonen och är så glad för er skull, stort grattis Peter, Annika och Spiggen! :) Och så underbart söt hon är, kan man vara underbarare? <3

  SvaraRadera
 10. Världens finaste lilla tjej / J

  SvaraRadera
 11. Vilken fin tjej! Stort grattis, vad härligt att allt gick bra.

  SvaraRadera
 12. Grattis tlll det vackra underverket :)
  Kraaamar!

  SvaraRadera
 13. Så vacker! En underbar, underbar liten flicka! Grattis till er alla! :)

  SvaraRadera
 14. Stort grattis! Läser här lite då och då och är glad att allt gått bra. Hade lite samma känsla med vår lilla två när hon kom, underbart. Och är även hundra på att du kommer klara två kids galant! Nu ska jag baka din banankaka (med smör och socker, hehe) för att fira det hela!

  SvaraRadera