onsdag 28 november 2012

Låt oss hjälpa till lite

Jag tänker jättemycket på hur man ska skapa så fina jular som möjligt för min familj. Självklart mest för Spiggisen men även för alla de andra som kvalar in i kategorin. Jag vill baka, köpa fina klappar och mysa ända från advent. Jag tycker detta är årets bästa tid.
Men jag vet också att så himla många inte delar känslan. Så många familjer som inte har vare sig pengar eller ork att fira en "riktig" jul.  Så många barn som är extra utsatta just nu.
Och hjärtat växer och sprängs när jag bekymrar mig över alla dessa ongar som jag inte kan hjälpa.
Jag har funderat på vad jag kan göra och kollat runt lite och hittat flera olika hjälporganisationer som i samarbete med hotellkedjor placerar ut stora julklappssäckar dit man kan gå som privatperson och lämna julklappar, som sedan delas ut till utsatta eller fattiga barn och ungdomar.
Jag har också sett att många hyresgästföreningar gör samma sak.
Detta vill jag verkligen hjälpa till med känner jag och skall definitivt bidraga med flera julklappar.
Vad jag har läst att många önskar är att det också kommer in klappar till lite större barn då de får mest till de små barnen. Kan vara värt att komma ihåg.

Jag har läst att julklappshandeln återigen väntas slå nya rekord. Kan vi då inte hjälpas åt och ta lite av det vi tänkt att handla för och ge till någon utanför familjen? Jag vet att Spiggen kommer få massor av klappar. Honom är det inte synd om. Därför vill jag att även någon annan lite sämre bemedlad spigg i ett annat kvarter, också ska få.
Snälla, skänk detta en tanke och fundera på hur du också kan hjälpa till och skänka lite julglädje och kärlek till någon som verkligen behöver det.

Här kommer lite länkar för Göteborgsregionen. Googla för att se vad du kan göra i din stad.

http://poseidon.goteborg.se/Hyresgastsidor/Skank-en-julklapp-till-utsatta-barn/
http://www.gothiatowers.com/insamling-for-en-ljusare-jul/
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/scandic_hotels/pressrelease/view/scandic-och-lazarushjaelpen-foer-en-varmare-jul-till-behoevande-barn-812406
http://www.stadsmissionen.org/skank-annat-an-pengar-julen-2012/


Source: etsy.com via sharon on Pinterest

3 kommentarer:

 1. Hej! Har precis hittat in till din fina blogg och vilket initiativ du bjuder på idag! Visst tänker man lite extra på de som har det tufft just i juletider. Jag bor dock inte i Ggb men ska kolla lite vad jag kan göra i min stad.

  Ha en fin kväll! kram elin

  SvaraRadera
 2. Mycket bra! Julen är underbar för de flesta men innebär stor ångest och rädsla för en del. Mammor och pappor som bråkar, för mycket alkohol och fattigdom. Tragik i allt det fina. Jag ska själv både skänka saker och pengar till de som behöver det bättre.

  SvaraRadera
 3. Det har jag tänkt länge att jag ska göra, skänka allt jag inte behöver men det var minsann inte så lätt. Jag tog kontakt med flera organisationer i Malmö men inte fått något svar. Jag har nu fått tips att ta kontakt med en Peter Juhlin på svenska kyrkan i Malmö. Hoppas dom vill ha mina/våra gamla saker.

  Vacker handling vännen?

  SvaraRadera