fredag 2 november 2012

Fölsisförberedelser och ditten och datten.

Idag är det dagen före Spiggens födelsedag och den dagen som borde varit Spiggens födelsedag om det funnits någon nåd här i livet. Det var en micket, micket jobbig dag, 2 nov 2010.

Idag funderade jag på om inte JAG borde få presenter den 2 nov. För sveda och värk liksom. Och så kom jag överens om att det borde jag verkligen och köpte mig ett nytt doftljus från Yankee Candle som är mina favoriter. Jag har väntat superlänge på vinterdofterna och nu hade de kommit in på Grandma´s. Jag velade som tusan men valde samma som jag alltid gör; Warm Spice som luktar nybakade kakor och adventsmys. Motsatsen till förlossningsplågor med andra ord.

Sedan ägnade jag eftermiddagen åt att leta efter en fin heliumballong åt Spiggisen. Liseberg har ju stängt så jag hade ingen aning om var jag kunde hitta dem men Buttericks hade ju förstås. Och 150 spänn för en ballong känns ju väldigt prisvärt på alla sätt och vis, det måste jag ändå säga. Den håller ju säkert i en vecka. Fin är den åtminstone. Konstigt vore väl annars. En jättestor Igelkott med ett hjärta på nosen och långt rosa snöre. Spiggen kommer bralla ner sig av lycka och det är värt allting.

Imorgon firar vi med farmor och farfar och faster Peggy. Peter syster med karl kommer också vara med. Hon är också faster när jag tänker efter. Hon ser inte ut som någon faster. En faster är en sträng äldre dam med hårstrån på hakan och foträt sko. Enligt mig. Som inte har någon faster att jämföra med. (Nog om detta)

Så ikväll bakar vi tårta, slår in paket och övar på skönsång. Det sista behövs tydligen.
Senast när jag skulle vara en god mor och sjunga "Tre små rädisor" för Spiggen höll han först för öronen och satte sedan handen över min mun och gapade NEEEEJ i panik.
En liten överdriven reaktion anser nog jag men jag fattade vinken iaf.


2 kommentarer:

  1. Åh Annika. Du får mig alltid att fnissa. Ingen skriver som du
    Kram

    SvaraRadera
  2. Åh grattis Spiggen!!! Hurra!
    Vi får fira dig när vi ses den 2 december! Då kommer jag och Kevin till Götet och tänkte att om vädret tillåter så kanske vi kan gå på Jul på Liseberg tillsammans? Puss

    SvaraRadera