söndag 31 mars 2013

Påsksummering

Nu har vi visserligen en påskdag kvar men i morgon är det ju resaredag och då blir ju inte så mycket vettigt gjort. Idag har vi fällt granar däremot. Det är ju vettigt göromål. Eller vi och vi. Peter och hans pappa har fällt och kört sig darriga med motorsågen. Själv har jag släpat grenar till brasan och sånt som vi av det svagare könet kan klara av.
Spiggen var med och hade blodsockerfall=tråkig stämning. Men efter en bulle och några köttbullar sken solen igen och sedan dess har han varit en ängel. Vild ängel visserligen men åtminstone glad. Han har myst med farfar idag. Muuusa fafa gapar han och så kör de tåg med kakor i. Rätt mysigt indeed.
Självklart har det inte gått att ha nolltolerans mot socker som ju var min ambition. En creme caramel slank ner idag och även vin. Men vin lagrat i 15 år och creme caramel går utanför alla dieter. Sådan är lagen. Annars blir man en sjukt olycklig människa och det vill vi icke riskera.

Det konstigaste är ändå att vi har snö här på landet. Vi lämnade ju ett Göteborg i vår och hamnade rakt i vinterlandskap med 10 cm snö och pimpelfiskare på sjön. Otippat eftersom vi inte direkt är i Norrland och i närmaste stad (Jönköping) var det minsann snöfritt. Men livet är fullt av överraskningar.Den här bilden bjuder på helgens främsta synvilla. Pytteliten hög och inget fjutt alls.
Men här ligger åtminstone 4 pulveriserade megagranar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar