söndag 28 augusti 2011

Det finns många djur i vår herres hage.


Åh äntligen har jag fått bukt med bildhanteringsproblemet på bloggen och kan därmed börja. Till och med Peter fick lägga pannan i djupa veck men tillslut så löste sig det och livet ler igen.

Dagen har ägnats åt i stort sett inget utan att städa upp efter Spiggens återkommande bärssärkagång...(alltså vad heter det i plural? gångar? gånger? gångers? promenader? något annat?)

Vi har också varit på lekplatsen i vanlig ordning där jag som vanligt aktar mig för att bli medlem. (Eftersom man då får hjälpa till att ansvara för redskapsboden). Eftersom jag också har en tendens att då och då vara lite folkskygg så aktar jag mig också för andra föräldrar i den mån jag kan. Många vill ju prata och sånt.

Medan Spiggen gungar i timtals, stundtals med apatisk blick, roar jag mig med att kategorisera min omgivning (Dock inte katalogiserar..ville bara säga det). Sandlådans olika personlighetstyper framkommer tydligt. Här kommer ett smakprov. Passar det in på dig eller någon du känner?

Fru redigbyx.

Fru redigbyx har naturligtvis nyckeln till redskapsboden och är troligtvis ordförande i redskapsbodsklubben. Fru redigbyx ses ofta med en eller ett par liknande kvinnor och barnen känns igen på sina välmatchade polarn och pyretkläder. Rött för flickorna och blått för pojkarna även om det naturligtvis för henne inte spelar någon roll. I teorin. Men allt blir lättare på detta sätt. Fru redigbyx själv är fräsch, förnuftigt välklädd och har en modern Briovagn.

Övrig accessoar: Riktigt fräsiga sportskor av löpmodell i fräck färg.

MobilPappan

MobilPappan vill helst inte vara på lekplatsen då det finns mycket annat som är roligare.(sant) Men han har lovat sin flickvän som tyckte att "Det var på tiden" att han gick dit.( Kanske sant, vad vet jag?) Mobilpappan är en splittrad själ. Å ena sidan vill man ju kolla så att lilla Måns inte slår sig eller springer ut på vägen men man vill också hinna surfa lite på nya mobben.
Mobilpappan är kungen av multitasking och de riktigt skickliga behöver inte lyfta blicken under hela vistelsen utan kan fånga springande ungar och stoppa sandätande utan att missa ett enda skott i "Angry birds".

Övrig accessoar: Snusdosa med portionssnus.

Naturliga mamman.

För naturliga mamman finns inga dåliga kläder. Är ute i ur och skur. Kör naturligtvis en barnvagn som arméns pansartrupper gärna skulle låna i nedrustningstider. Naturliga mamman klipper sina barn själv och låter sin man klippa hennes. (därmed är hon också modigare än de flesta). Begagnade kläder har mindre kemikalier och det är insidan som räknas.

Övrig accessoar: Banan. Alltid fräknig.(bananen alltså)

Genuspappan

Är mysig och umgås gärna med likasinnande. De gungar sina barn i grupp och konverserar hjärtligt med redigbyxmamman som tycker att de är "härliga". Genuspappans söner har alltid långt rufsigt hår och ser ut som små miniatyrer av dem själva. Termosen är lika obligatorisk som det rufsiga skägget. Kommer alltid utan vagn. När barnen var små hade han dem naturligtvis i bärsjal men nu sitter de käckt på armen. Eller axlarna. Det är omöjligt att inte gilla Genuspappan.

Övrig accessoar: Gubbkeps. Såklart.

Nu skall jag banta färdigt för i kväll och se om jag inte har någon gammal choklad i kylen.Spiggen njuter av gungstund

2 kommentarer: