måndag 29 augusti 2011

I väntan på att frukt blir godis

Alla som känner mig vet att jag har en liten förkärlek till kakor och sådant. Detta är ingalunda mitt fel naturligtvis utan otursamma kakmonstergener från båda mina föräldrar. Inget att göra åt.

I kampen om att inte längre se nyförlöst ut så har jag dock varit tvungen att se över detta som hittills i mitt liv endast har kompenserats med ett ganska så stort ointresse för vanlig mat. Det jag har missat på gungorna har jag tagit igen på karusellerna och vice versa.

Asketliv har dock aldrig varit ett alternativ. Så då får man hitta på något annat.

Bilden ovan visar min nya last som visserligen innehåller ett stort antal kalorier men som ändå är lite nyttigt. Hittills är det det första recept på nyttigt godis som faktiskt är gott. Vid första tuggan slås man naturligtvis av att det trots likheten med vanliga chokladbollar smakar helt annorlunda men sedan vänjer man sig som man sägs göra vid de flesta obehagliga förändringar i livet.

Här kommer iaf receptet ifall det kliar i fingrarna på någon bantnödig.

Rawfoodchokladbollar:

2 dl havregryn
2 dl blandade nötter

mixas ihop

3 dl torkad frukt. Jag har russin och dadlar men feel free to go wild
2 msk kakao

mixas ihop med det övriga.

Ta i lite vatten. Ett par msk eller så.

Rulla i något gott beroende på vilken dag i veckan det är. Måndag= frön Onsdag= kokos och fredag= strössel, ja ni fattar tänket.

Ät och känn er som Anna Skipper.

3 kommentarer:

  1. Hate to break it to you, men enligt alla vedertagna kriterier för kategorisering av livsmedel, är inte heller nötter och torkad frukt godis. /U

    SvaraRadera
  2. Inte enskilt en och en..men om man blandar så blir det det. Sådan är regeln.

    SvaraRadera
  3. Det där uttalandet kommer du att få ångra. Jag vet inte hur ännu, men jag känner det starkt inom mig. /U

    SvaraRadera