tisdag 24 april 2012

Om att bruda sig.

Idag har jag fått nya Amelia på posten. Trevligt.
När ni nu vet att jag prenumererar på Amelia så vet ni också vad jag är för person.
Inte. så. fräck. nej.
Och det stämmer. Amelia passar mig .Inte allt, (Återkommer till det på ett mer aggro sätt lite längre ner) men "mode"reportagen och sådant. Där får man lite tips och hjälp som jag kan behöva.
Lättförståeliga moderåd av typen; Vårens 5 snygga svarta tröjor som döljer rondören och som du kan matcha till såväl jeans som svart kjol av förra årets modell. Och så ser man hur de matchat så trevligt och tänker att ja, det där kan jag väl kunna klara. Man kanske till och med har ett halsband hemma som man kan toka till det med.

Jag förstår mig inte på Elle och Vouge längre. Moderepotagen ger mig inget. Jag står ändå relativt sällan på åkrar i motvind och månljus med lager på lager, byxdress från Emanuel Ungaro och små sockar i högklackad sko som av allt att döma inte är Tamaris. Så jag kan varken identifiera mig eller inspireras. Jag skulle trampa snett på en grästuva och smutsa ner mig. Eller så skulle Spiggen vakna fast det var månsken och torka snornäsa mot låret på mig och så hade stunden av magi varit över.

Så Amelia är ok. Och Femina förstås. Lite lagom så.

Men det är två saker som alla tidningar för kvinnor envisas med att skriva som alltid får mig uttråkad på gränsen till upprörd. Astro och hemmaspa. Men åhhh alltså. Sånt larv. Så blir din sommar, ditt 2012 och din skidresa till Sälen.. Vem, VEM läser den här skiten? Astron som deras praktikanter på redaktionen satt ihop. "Amen det stämmer rätt så ofta". Nej det gör det inte. Skaffa ett liv.

Och hemmaspa. Kanske inte så upprörande men zzzzzzzzå tråkigt. Och så där tjejmyysigt. Jag är allergisk. Unna dig en riktig spakväll hemma. Det går LIKA bra som att checka in på Lundsbrunn minsann. Samla ihop några vänner och myspys och skvallra tillsammans. Tänd ett doftljus, drick färskpressad juice, blanda ansiktmask av ägg, blomblad och gammalt barnbajs och klipp tånaglarna (rakt) på varandra. Det blir en fin stund att minnas. Ett avbrott i vardagen. En oas.

Jag känner mig nästan intellektuellt antastad av sådana här reportage. Astro och Hemmaspa.
Behövs inte mer för att jag ska bli på dåligt humör.

Men detta numret har jag stora förväntningar på för Ensam mamma-Johanna skall tydligen berätta om sina snygga ben-knep. Det hade åtminstone jag liksom väntat på. Klart man sliter upp plasten då.

Så so long. För nu skall jag krypelikrypa upp i soffan med en härligt rykande kopp te och detta färska exemplar med bentips och allt.
Trevlig kväll.
Många kramisar bästaste ni.

Jamen ni fattar. Det här FUNKAR inte på mitt jobb.
Tröjlöst går bort.
Dessutom har hon för mycket rouge.

Bild: http://www.astfotograf.com

14 kommentarer:

 1. Hahahaaa!!! Gud vad kul att du skriver om just tidningar! Jag gjorde samma sak idag men har inte lagt upp den ännu! Hahaha! Nu måste jag genast lägga upp inlägget bara för det! haha! Kram

  SvaraRadera
 2. Och jag skrev min kommentar hos dig innan jag såg din här.

  SvaraRadera
 3. Haha.. ja jag förstår Precis vad du menar. Elle och Vouge känns inte som om de pratar till mig direkt.. Gillar nog Damernas Värld bäst ändå. Och Astro... fy f-n.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Haha! Great minds think alike... ämnesmässigt alltså! Kram

  SvaraRadera
 5. Ha ha, alltså mitt i prick... :-)

  SvaraRadera
 6. Ha, ha, ha, ....baha, ha, ha....
  Du sätter huvvet på spiken du!
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 7. Men det är ju sååååå tröttsamt mycket reklam i de där blaskorna - vem har egentligen lust att betala för i snitt 50% glossiga reklamsidor??

  SvaraRadera
 8. Jag jobbar med bl.a. Magasin så jag har tyvärr tappat bort känslan av "kryperlikrypa" upp i soffan med te och njuta. Däremot har jag fallit för tidningen Hembakat. Inte så mycket för att jag bakar så vansinnigt mycket men jag sitter gärna och saliverar och ooooar en lång stund.

  Testa den:-)

  SvaraRadera
 9. "krypelikrypa upp i soffan med en härligt rykande kopp te" ha ha ha ha ha

  SvaraRadera
 10. Haha, Elle och Vouge har jag aldrig förstått mig på. Bilderna fokuserar ju inte på kläderna utan kanske på åkern hon står på, eller mopeden hon sitter på, eller modellens ansikte, eller nåt.
  Trevligt att titta in till dig, jag tror jag återkommer!
  Solong!

  SvaraRadera
 11. Snygg slips har hon iallafall!!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 12. PERFEKT skrivet!
  Jag trodde bara att det var jag som kände så här :)

  SvaraRadera